EjendomsWatch

Københavnske butiksinvesteringer får bredere sigte

Investorerne er i højere grad begyndt at kigge mod andre adresser end de mest attraktive strøggader i København, lyder det fra Red Property Advisers.

Foto: Colourbox

De høje priser og dermed også knap så høje afkast får investorerne til også at kigge mod andre adresser end blot de mest attraktive strøgområder i hovedstaden, når der skal investeres i retail-segmentet. 

Det fremgår af ejendomsrådgiveren Red Property Advisers årlige markedsstatistik, som netop er blevet offentliggjort.

"Trods en andel på bare 36 pct. af retailmarkedet er strøgejendommene i København ikke blevet mindre attraktive. Denne udvikling skal ses i lyset af, at retailmarkedet har bredt sig bredere geografisk ud, og vi oplever nu, at investorerne investerer uden for de attraktive strøggader i hovedstaden," skriver ejendomsrådgiveren.

Her fremgår det, at investeringsvolumenen inden for retail i 2016 faldt med godt 1,3 mia. kr. i forhold til året før, der dog var præget af to større transaktioner, nemlig Galleri K og Illum i København.

I alt var der ifølge Red property Advisers en investeringsvolumen inden for retail på 7,5 mia. kr. i 2016. Langt størstedelen, nemlig 67 pct. var investeringer fra ejendomsfonde.

Udsigt til endnu et jubelår på ejendomsmarkedet

PFA og Thylander forvandler slidte byhuse til butikker og boliger

Red Property Advisers optager ny partner

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier