
De høje priser og dermed også knap så høje afkast får investorerne til også at kigge mod andre adresser end blot de mest attraktive strøgområder i hovedstaden, når der skal investeres i retail-segmentet.
Det fremgår af ejendomsrådgiveren Red Property Advisers årlige markedsstatistik, som netop er blevet offentliggjort.
"Trods en andel på bare 36 pct. af retailmarkedet er strøgejendommene i København ikke blevet mindre attraktive. Denne udvikling skal ses i lyset af, at retailmarkedet har bredt sig bredere geografisk ud, og vi oplever nu, at investorerne investerer uden for de attraktive strøggader i hovedstaden," skriver ejendomsrådgiveren.
Her fremgår det, at investeringsvolumenen inden for retail i 2016 faldt med godt 1,3 mia. kr. i forhold til året før, der dog var præget af to større transaktioner, nemlig Galleri K og Illum i København.
I alt var der ifølge Red property Advisers en investeringsvolumen inden for retail på 7,5 mia. kr. i 2016. Langt størstedelen, nemlig 67 pct. var investeringer fra ejendomsfonde.
Udsigt til endnu et jubelår på ejendomsmarkedet
PFA og Thylander forvandler slidte byhuse til butikker og boliger
Mere fra EjendomsWatch
Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"
Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.
Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"
Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)