EjendomsWatch

Udsigt til endnu et jubelår på ejendomsmarkedet

2017 kan blive endnu bedre end rekordåret 2016, lyder det fra flere erhvervsmæglere. Andre spår status quo.

Ejendommen Købmagergade 3 i København satte bundrekord i afkastkrav, da ejendommen blev handlet i december sidste år. | Foto: PR

Det danske marked for investeringsejendomme bød i 2016 på en omsætning på omkring 64 mia. kr., og ifølge flere erhvervsmæglere er det udsigt til yderligere fremgang i år, skriver Berlingske i sit annoncetillæg Ejendomme onsdag.

"Hvis det fortsætter, som det er nu, vil transaktionsvolumen stige lidt," siger Dragana Marina, analysechef hos CBRE til tillægget.

Hos Sadolin & Albæk, der onsdag offentliggør sin årlige markedsstatistik, forventer man et år som i 2016, måske med en pil op.

Hos Red Property Advisers forventer analysechef Lior Koren et uændret 2017 og peger på, at transaktionsvolumen reelt var højere i årene inden finanskrisen. En af årsagerne er, at man dengang kun registrerede omkring 80 pct. af handlerne, mens man i dag er oppe på omkring 95 pct., da transaktioner, der sker som selskabshandler i stedet for via offentlig tinglysning, også fanges af analytikerne.

Udenlandske investorer driver markedet for erhvervsejendomme

Svensk investor rykker ind i Danmark gennem opkøb for 320 mio. kr.

Ejendomshandler spås at sætte nye rekorder – med Aarhus i front

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier