EjendomsWatch

Danske arkitekter bag svensk vandkulturhus

Det danske arkitektfirma 3XN har vundet opgaven om at tegne et nyt vandkulturhus i Linköping.

Foto: PR/3XN

Når det nye vandkulturhus i den svenske by Linköping skal opføres, bliver det efter tegninger fra det danske arkitektfirma 3XN.

Tegnestuen har nemlig vundet konkurrencen om at tegne den nye bygning bestående af vandkulturhus, kontor, restaurant og fire pool-områder, skriver 3XN i en meddelelse.

Bygningen får navnet Vågen, på dansk bølgen, og det nye byggeri skal være med til at skabe sammenhæng mellem Linköping by og Tinnerbäck sø, som vandkulturhuset skal ligge ved.

"Vi ønskede at skabe en bygning, hvor arkitekturen henviser til bygningens funktion, og hvor bygningens bølgende facade og store panoramavinduer skaber en forlængelse fra svømmebassinerne til søen," udtaler Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør i 3XN.

Projektet har et samlet budget på 600 mio. kr. og har et areal på 24.000 kvm. Byggeriets højde bliver på 25,5 meter og skal gå i gang i september 2017 med afslutning i 2021.

Over 40 arkitektfirmaer bød ind på opgaven. 

Aarhus får 60 boliger efter cirkulære principper 

Tegnestue kigger fremad efter dyrt arenabyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier