EjendomsWatch

Danske arkitekter bag svensk vandkulturhus

Det danske arkitektfirma 3XN har vundet opgaven om at tegne et nyt vandkulturhus i Linköping.

Foto: PR/3XN

Når det nye vandkulturhus i den svenske by Linköping skal opføres, bliver det efter tegninger fra det danske arkitektfirma 3XN.

Tegnestuen har nemlig vundet konkurrencen om at tegne den nye bygning bestående af vandkulturhus, kontor, restaurant og fire pool-områder, skriver 3XN i en meddelelse.

Bygningen får navnet Vågen, på dansk bølgen, og det nye byggeri skal være med til at skabe sammenhæng mellem Linköping by og Tinnerbäck sø, som vandkulturhuset skal ligge ved.

"Vi ønskede at skabe en bygning, hvor arkitekturen henviser til bygningens funktion, og hvor bygningens bølgende facade og store panoramavinduer skaber en forlængelse fra svømmebassinerne til søen," udtaler Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør i 3XN.

Projektet har et samlet budget på 600 mio. kr. og har et areal på 24.000 kvm. Byggeriets højde bliver på 25,5 meter og skal gå i gang i september 2017 med afslutning i 2021.

Over 40 arkitektfirmaer bød ind på opgaven. 

Aarhus får 60 boliger efter cirkulære principper 

Tegnestue kigger fremad efter dyrt arenabyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier