EjendomsWatch

Presset ejer vil sælge Silvan-kæden

Byggemarkedskæden Silvan og dens 45 danske butikker er blevet sat til salg af sin ejer, DT Goup.

Foto: PR

Udfordringer med indtjeningen og et ønske om at fokusere skarpere på sit kerneområde får Silvans ejer, den britiskejede byggemarkedskoncern DT Group, til at sætte Silvan og dens 45 butikker til salg, skriver Børsen.

"Vi har gennemgået vores forretning, og vi har fundet ud af, at vi ikke er de rigtige ejere af Silvan," siger Søren P. Olsen, adm. direktør i DT Group, til mediet.

DT Group Danmark præsterede historisk dårligt i det seneste regnskab, 2015/16, hvor omsætningen gennem de senere år er faldet betydeligt. Med hjælp fra konsulenthuset FIH Partners vil DT Group derfor sælge Silvan fra og fokusere på de professionelle håndværkere, der, ifølge Søren P. Olsen, er DT Groups kerneområde.

Ifølge direktøren vil man ikke afvise at sælge til en anden industriel spiller i Norden, men man er endnu ikke i dialog med bejlere, da det først er nu, man byder op til dansen. Over for Børsen forklarer topchefen i konkurrenten Bygma, Peter H. Christiansen, at Bygma ikke er interesseret i at købe.

Byggekoncern sender centrale byggegrunde i Aarhus på markedet

Byggemarkedskæde nedlægger 10 centre  

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier