EjendomsWatch

Byggemarkedskæde nedlægger 10 centre

Kæden Stark lukker 10 centre i hele Danmark. Kunders ændrede indkøbsvaner er årsag, siger direktør.

Søren P. Olesen. | Foto: PR

Stark tager konsekvensen af kundernes ændrede indkøbsvaner og lukker 10 centre i hele landet. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

"Vores kunders indkøbsmønstre ændrer sig, og det tager vi konsekvensen af. Vi kan se, at de i højere grad vil have leveret til byggepladserne, og at de ikke længere har den aktivitet ude i de små byer, som de havde engang. Derfor søger de mod vækstområderne, og vi fokuserer på at være der, hvor de er," siger Søren P. Olesen, der er adm. direktør i DT Group, til Licitationen.

Han siger videre, at de 10 snart lukkede butikkers omsætning udgør ca. 3,5 pct. af omsætningen i Stark Danmark, og ifølge Søren P. Olesen, så vil deres sammenlægning med andre butikker ikke betyde, at byggemarkedskæden kun vil være til stede i de større byer. Fokus er på at være der, hvor aktiviteten er, siger Søren P. Olesen overfor Licitationen.

DT Group investerer på den gode side af 750 mio. kr. i den tilbageværende forretning herunder i renovering af butikker og uddannelse af medarbejdere, fremgår det videre. Fremover vil kæden være placeret 73 steder i landet.

Det er butikkerne i følgende byer, der lukkes: Hou, Bjerringbro, Ebeltoft, Brædstrup, Rudkøbing, Søndersø, Ørbæk, Nakskov, Højby Sjælland og Osted.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier