EjendomsWatch

Odense Kommune forærede Thorborg et tocifret millionbeløb

Odense Kommune har muligvis givet Niels Thorborgs virksomhed Odense Sport & Event et millionbeløb i ulovlig erhvervsstøtte.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Hansen

Erhvervsmanden Niels Thorborgs virksomhed Odense Sport & Event har angiveligt fået 12,5 millioner skattekroner i ulovlig erhvervsstøtte fra Odense Kommune. Kommunen har mandag aften sendt en pressemeddelelse ud om sagen, som Fyens Stiftstidende har gravet ud gennem flere måneder.

Odense Kommune står efter alt at dømme med en ny skandalesag om ulovlig erhvervsstøtte og endnu en sag om uberettiget betaling af skattekroner i støtte til Niels Thorborgs virksomhed Odense Sport & Event, der blandt ejer OB, Odense Congress Center og Arena Fyn.

Fyens Stiftstidende har tidligere afsløret mulig ulovlig erhvervsstøtte fra Odense Kommune i sagerne vedrørende koncerten med Sting og Paul Simon og støtten til robotmessen Robobusiness Europe.

Igennem de seneste måneder har Fyens Stiftstidende samtidigt søgt aktindsigt i en opsigtsvækkende aftale om Arena Fyn, som kommunen nu selv lægger frem i en pressemeddelelse mandag aften.

Her erkender kommunen nu, at det formentlig var ulovligt, da man i 2013 gik med til at forlænge en lejeaftale om Arena Fyn og desuden gav OB et årligt sponsorat på 800.000 kroner - og at det skete som en direkte konsekvens af et ønske fra Niels Thorborg og Odense Sport & Event om at hæve støtten til virksomheden.

Selve sagen skal nu kulegraves af advokatfirmaet Kromann Reumert. Det skriver kommunen i pressemeddelelsen.

”Forløbet fra december 2012, hvor virksomheden henvender sig til Odense Kommune om en ny aftale, til den endelige aftale underskrives 10. oktober 2013 er ikke fuldstændig klart. Stadsdirektøren har derfor bedt Advokatfirmaet Kromann Reumert om at kortlægge det faktisk forløb fra virksomheden henvender sig til aftalen indgås. Det er også forventningen, at Kromann Reumert vil vurdere, om der under forløbet er tilsidesat generelle forvaltningsretlige regler eller kommunalretlige regler”, skriver kommunen.

(Dette er en citathistorie fra Fyens Stiftstidende distribueret af Ritzau)

Frasalg sikrer solid gevinst for butikskæde-milliardær

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier