EjendomsWatch

Odense Kommune forærede Thorborg et tocifret millionbeløb

Odense Kommune har muligvis givet Niels Thorborgs virksomhed Odense Sport & Event et millionbeløb i ulovlig erhvervsstøtte.

Erhvervsmanden Niels Thorborgs virksomhed Odense Sport & Event har angiveligt fået 12,5 millioner skattekroner i ulovlig erhvervsstøtte fra Odense Kommune. Kommunen har mandag aften sendt en pressemeddelelse ud om sagen, som Fyens Stiftstidende har gravet ud gennem flere måneder.

Odense Kommune står efter alt at dømme med en ny skandalesag om ulovlig erhvervsstøtte og endnu en sag om uberettiget betaling af skattekroner i støtte til Niels Thorborgs virksomhed Odense Sport & Event, der blandt ejer OB, Odense Congress Center og Arena Fyn.

Fyens Stiftstidende har tidligere afsløret mulig ulovlig erhvervsstøtte fra Odense Kommune i sagerne vedrørende koncerten med Sting og Paul Simon og støtten til robotmessen Robobusiness Europe.

Igennem de seneste måneder har Fyens Stiftstidende samtidigt søgt aktindsigt i en opsigtsvækkende aftale om Arena Fyn, som kommunen nu selv lægger frem i en pressemeddelelse mandag aften.

Her erkender kommunen nu, at det formentlig var ulovligt, da man i 2013 gik med til at forlænge en lejeaftale om Arena Fyn og desuden gav OB et årligt sponsorat på 800.000 kroner - og at det skete som en direkte konsekvens af et ønske fra Niels Thorborg og Odense Sport & Event om at hæve støtten til virksomheden.

Selve sagen skal nu kulegraves af advokatfirmaet Kromann Reumert. Det skriver kommunen i pressemeddelelsen.

”Forløbet fra december 2012, hvor virksomheden henvender sig til Odense Kommune om en ny aftale, til den endelige aftale underskrives 10. oktober 2013 er ikke fuldstændig klart. Stadsdirektøren har derfor bedt Advokatfirmaet Kromann Reumert om at kortlægge det faktisk forløb fra virksomheden henvender sig til aftalen indgås. Det er også forventningen, at Kromann Reumert vil vurdere, om der under forløbet er tilsidesat generelle forvaltningsretlige regler eller kommunalretlige regler”, skriver kommunen.

(Dette er en citathistorie fra Fyens Stiftstidende distribueret af Ritzau)

Frasalg sikrer solid gevinst for butikskæde-milliardær

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier