EjendomsWatch

Tidligere samarbejdspartner advarer mod norsk hotelmilliardær

Den norske milliardær Petter Stordalen, der netop har investeret 800 mio. kr. i et hotelprojekt ved Københavns Lufthavn, imponerer ikke tidligere danske samarbejdspartnere.

Foto: PR

Der var smil og stor entusiasme, da den norske hotelmilliardær Petter Stordalen tirsdag løftede sløret for en stor investering i Københavns Lufthavn, hvor han med en investering på 800 mio. kr. vil renovere det nuværende Hilton-hotel og bygge et nyt hotel og et konferencecenter. Men nu advarer en tidligere dansk samarbejdspartner mod hans arbejdsmetoder, skriver TV2 Lorry.

"Jeg fik gåsehud, da det gik op for mig, at det ville lykkes. Det er en drøm" 

Henrik Busch og ni andre kommanditister ejede i sin tid Hotel Østerport i københavn, som Petter Stordalen i 2004 overtog driften af via sit selskab Nordic Choice Group og efterfølgende garanterede for huslejen. Men den kontrakt levede Petter Stordalen, ifølge Henrik Busch, ikke op til, blandt andet ved ikke at stå for den løbende vedligeholdelse af hotellet.

"Petter Stordalen har aldrig haft succes i Danmark. Sidste gang han forsøgte, drev han en række hoteller med et underskud på 80-100 millioner kroner om året. For vores vedkommende løb han fra alle aftaler ved at undlade at stå på mål for de moderselskabsgarantier, han havde stillet for lejen på Hotel Østerport," siger Henrik Busch til mediet.

Desuden beskylder Henrik Busch Nordic Choice Group for at have solgt hotellet til First Hotel, uden at orientere ejerne, hvorefter First Hotel gik konkurs og efterlod Hotel Østerport i økonomisk rod. Nordic Choice Hotels afviser dog, at de har et ansvar i den sammenhæng.

"Der er ikke belæg for at hævde, at Nordic Choice Hotels forlod Danmark med halen mellem benene. Nordic Choice Hotels solgte et driftselskab med 12 danske hoteller til Asmund Haares hotelselskab Tribe Invest. Som en del af aftalen fulgte 200 millioner kroner med i kontanter, som skulle sikre huslejen, som selskabet var forpligtiget til at betale fremover. Hvordan Tribe Invest har forvaltet dette kontantbeløb, eller at Tribe Invest senere gik konkurs, kan ikke lastes Nordic Choice Hotels," skriver selskabet.

Norsk milliardær overtager Hilton-hotel og bygger nyt i Københavns Lufthavn

Ejendomsmatador sætter 103 mio. kr. i nedslidt københavnerhotel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier