Nyt posthushotel skal lukrere på øget turiststrøm til København

Antallet af turister i særligt København tager fart, hvilket er en af årsagerne til, at norsk hotelkonge vil satse på at indrette hotel i den gamle centralpostbygning i København.
Foto: Ritzau Scanpix/Allan Graubæk.
Foto: Ritzau Scanpix/Allan Graubæk.

Flere og flere turister melder deres interesse for og ankomst i København. Og det er en af baggrundene for, at den norske hotelkoncern Nordic Choice Hotels med Petter A. Stordalen i spidsen har valgt at satse på at transformere den gamle Centralpostbygning ved Hovedbanegården til et moderne hotel med 400 værelser.

Luksushotel rykker ind i historisk postbygning i København

"Jeg kan se på tallene fra vores fire andre københavnske hoteller, at efterspørgslen på hotelværelser stiger og stiger, og Nordic Choice Hotels vil være med og bidrage positivt til væksten og den blomstrende danske turisme. Derfor bygger vi nu den gamle Centralpostbygning om til et moderne, high-end-hotel, hvilket betyder, at vi i de kommende år får brug for at rekruttere flere hundrede nye medarbejdere," siger Petter Stordalen i en meddelelse fra hotelkæden.

Hotellet skal være et førsteklasses hotel med alt, hvad dertil hører af konferencefaciliteter, restauranter og barer. Hotelplanerne blev afsløret på et pressemøde i oktober med sætninger som, at det skal være "et sted, hvor lyset altid er tændt."

Stort behov for nye hoteller

Lise Lyck, der er professor og turismeforsker på Copenhagen Business School, er ifølge samme meddelelse positiv over planerne for hovedstadens nye hotel, da hun mener, at det vil understøtte den positive udvikling i turismeindustrien.

"Væksten i turismen i Danmark, særligt i København, er i voldsom fremgang, og det ser ud til at fortsætte de kommende år. Der er derfor stort behov for nye hoteller af god kvalitet i det centrale København. I denne udvikling vil et nyt Nordic Choice-hotel være velkomment," siger hun i meddelelsen.

Fra branchen selv er tonerne de samme:

"Hotelbranchen i Danmark er inde i en rivende udvikling. Der er bygget mange nye hoteller, og mange af de eksisterende er blevet renoveret og bygget ud. Alene i København er antallet af hotelværelser øget med 36 pct. på ti år. Vi har i dag er virkelig godt hotelprodukt, og det er en del af forklaringen på, at vi har rekordmange hotelovernatninger i Danmark," udtaler Katia K. Østergaard, adm. direktør for Horesta, i meddelelsen, hvor hun påpeger, at hun forventer, at udviklingen vil fortsætte, og at der derfor fremadrettet vil være behov for mere kapacitet på markedet.

Horesta er hovedorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Også hos turismeorganisationen Wonderful Copenhagen vækker hotelplanerne i den gamle postbygning glæde. Her glæder Jonas Wilstrup, underdirektør i organisationen, sig over de mange nye jobs, som en stigende turisme kan kaste af sig.

"Turismen i hovedstaden er i vækst for syvende år i træk. Og med endnu en udvidelse af byens hotelkapacitet bliver hele destinationen styrket samlet set. Det er positivt for turismen i hovedstadsregionen, der årligt omsætter for over 37 mia. kr. og beregnes at skabe over 43.000 job," siger han i meddelelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også