EjendomsWatch

Domstol spænder ben for storinvestors lejeforhøjelser

Østre Landsret har afvist, at britiske Cubic Property Fund må hæve huslejen på Strøget i København med 60 pct., skriver Finans.

Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

Den britiske ejendomsinvestor Cubic Property Fund har lidt nederlag i sin forsøg på at forhøje huslejen med 60 pct. på en strøgejendom i København, skriver Finans.

Sidste år fastslog Københavns byret, at lejen på ejendommen, som Cubic har købt for 140 mio. kr., kun måtte stige med 25 pct. otte måneder senere — en afgørelse, der nu er stadfæstet.

"Sagen viser, at der skal være substans bag kravet om huslejeforhøjelser. Man kan ikke bare få lejen hævet til det beløb, man ønsker sig," siger advokat Simon Langvardt Müller til Finans.

Han har repræsenteret lejer, brillekæden Synoptik, i sagen.

Finans har i en række artikler sat fokus på huslejeniveauerne på Strøget i København.

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier