EjendomsWatch

Ny ejer vil investere 360 mio. kr. i strøgejendom med dyster fortid

En af de bedste beliggenheder i Københavns centrum sælges til Standard Life Investments. I alt 7800 etagemeter indgår i handlen, der for første gang i årtier indebærer nybyggeri på Strøget, hvor skeletter har fyldt undergrunden. (Opdateret)

Et glimt fra 1986 af ejendommen, hvor Club Exalon lå. | Foto: Lars Skaaning/Polfoto (arkiv)

(Artikel opdateret 9. januar 2016 med citat fra Standard Life Investments.)

Med en købspris på 260 mio. kr. og omkring 100 mio. kr. oveni til udvikling rykker en udenlandsk investor nu ind på en af Københavns mest attraktive beliggenheder.

Når også Metroen kommer på Rådhuspladsen, øges kundegennemstrømningen markant, og gør området endnu mere interessant.

Jesper Damborg, partner i Capital Investment
Der er tale om ejendommen Frederiksberggade 38, der i dag blot er en byggegrund, men som tidligere husede diskoteket Exalon — i folkemunde og ud fra sit kundeklientel bedre kendt som Den Jyske Ambassade.

"Vi forventer, at den sidste del af Strøget mellem Nytorv og Rådhuspladsen vil udvikle sig positivt de kommende år, hvor et bedre butiksmix vil gøre det endnu mere attraktivt at drive forretning," siger Jesper Damborg fra rådgiveren Capital Investment, der har ageret på vegne af køber, en fond under britiske Standard Life Investments.

"Når også Metroen kommer på Rådhuspladsen, øges kundegennemstrømningen markant, og gør området endnu mere interessant end i dag," fortsætter han.

Aftale er på plads med butikslejer

Club Exalon blev senere til diskoteket Absalon, men bygningen blev revet ned i 2008, og på området har der lige siden befundet sig Strøgets nok eneste byggegrund.

På grunden skal opføres en blandet butiks-, kontor- og boligejendom, der vil strække sig fra Frederiksberggade til parallelgaden Vestergade, hvor husnumrene 29-33 også indgår i handlen. Det samme gør Frederiksberggade 34, der er en eksisterende ejendom, som har modebutikken Monki som lejer.

Ifølge Jesper Damborg er det samlede areal, der indgår i handlen, på 7800 etagemeter.

"Der er et stort udviklingsarbejde forude, men vi regner med at være færdige medio 2018," siger han.

Den butik, der skal flytte ind i stueetagen, er forhandlet på plads med forventet indflytning i sidste kvartal af 2017. Navnet er stadig en hemmelighed, men det bliver givetvis ikke blot en shawarmabar.

Sælger er kendt byudvikler

Sælger af ejendommen er nemlig den fremtrædende butiksudvikler og ejendomsmægler Stig Birk Dørler, der via sit selskab Absalon & Co har været en central spiller i at finde de rette lejere til Københavns mest populære handelsgader. Rådgiver for køber har været Sadolin & Albæk.

Efter eget udsagn har Absalon & Co. — der selv driver kontor fra en af de frasolgte ejendomme — siden 1990 deltaget i 75 pct. af al formidling og udvikling af butikkerne i Københavns city.

Stig Birk Dørler sagde tilbage i 2013 til Børsen, at han havde opgivet af begive sig ud i et ejendomseventyr i Paris.

Årsagen var entreprenørkonkurs og underslæb i en af hans forretninger.

"Da der røg 150 mio. kr. ud af kassen, havde jeg ikke råd til at tage ned og ofre 10-20 mio. kr. dernede," sagde han til avisen, hvor han i samme artikel lod forstå, at han overvejede at supplere sin butiksudlejningen med salg af strøgejendomme.

På grunden, hvor der fremover skal være luksusbutikker, har arkæologer tidligere fundet hundredvis af op mod 1000 år gamle skeletter, som menes at stamme fra en begravelsesplads for fattige.

Ifølge tingbogen er de ejendomme, der indgår i handlen, samlet i selskabet Københavns Investeringsejendomme, hvor de er bogført til 264 mio. kr. ved udgangen af 2015.

Køberen af ejendommene, fonden Euro Club III under Standard Life Investments, har denne kommentar til handlen til mediet Property Funds World, der udgives af Global Fund Media:

"Købet af disse kvalitetsejendomme afspejler vores strategi om at målrette primære erhvervsejendomme i centraleeuropæiske markeder, herunder Danmark. Mulighederne for aktiv kapitalforvaltning og forbedring af disse ejendomme vil skabe et stærkt cashflow og afkast til investorerne," udtaler Daniel McHugh, der er ansvarlig chef og fundmanager.

Rig tysk familie køber strøgejendom for 200 mio. kr.

Patrizia efter rekordopkøb i København: Vi er meget tilfredse

Kendt hjørneejendom på Strøget i København skifter ejer

Fynsk ejendomsmatador retter kikkerten mod København

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier