EjendomsWatch

Borgmester affejer tvivl om gevinst fra nyt boligområde

Kommende boligområde blev i 1971 solgt til 1 kr., men kommune kan ikke rette krav mod området nu, siger borgmester, der dermed undsiger partifælle.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto (arkiv)

Helsingør Kommunes borgmester, Benedikte Kiær (K), afviser nu en ide fra sin partifælle og byrådskollega Anders Drachmann om at forsøge at få penge ud af en ejendom, som kommunen overdrog tilbage i 1971 for det symbolske beløb af en krone.

Ejendomshandel til 1 kr. skaber usikkerhed om stort boligprojekt i Nordsjælland

Ifølge Frederiksborg Amts Avis mener borgmesteren, at det vil være spild af tid, energi og penge at forsøge at jagte tabte indtægter fra salget af den grund, hvor byens nu nedlagte sygehus ligger.

"Det, som vi får at vide fra forvaltningen, er helt klart, at der ikke kan stilles krav om såkaldt tilbageskødning i denne sag," siger Benedikte Kiær til avisen.

Som EjendomsWatch omtalte tidligere på måneden, påpeger hendes partifælle, at salgsprisen på blot 1 kr. må hænge sammen med nogle daværende betingelser for grundens anvendelse. Sådan som planerne er nu, vil grundens nye ejer, statens ejendomsselskab Freja Ejendomme, udvikle området og hente en økonomisk gevinst, som Anders Drachmann altså mener bør tilfælde kommunen i et eller andet omfang.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier