EjendomsWatch

Ejendomshandel til 1 kr. skaber usikkerhed om stort boligprojekt i Nordsjælland

Et politisk flertal i Helsingør vil have undersøgt, om statens ejendomsselskab overhovedet må sælge byens gamle hospitalsgrund og indkassere op mod 200 mio. kr.

Foto: Christensen & Co Arkitekter

For en pris af 1 kr. overdrog Helsingør Kommune tilbage i 1971 det areal i Helsingør, hvor byens nu nedlagte hospital ligger. Siden er grunden endt hos det statslige Freja Ejendomme, der har planer om udvikle området og dermed indkassere en klækkelig gevinst.

Men nu vil et politisk flertal i kommunens teknik- og miljøudvalg have undersøgt, om sådanne planer overhovedet lader sig gøre, skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Jeg kan ikke forestille mig, at det har været hensigten ved indgåelsen af skødet, at ejeren, der nu er regionen/et statsselskab, skulle kunne lukke sygehuset og tjene måske 100 til 200 mio. kr. på at sælge området til boliger," siger medlem af udvalget Anders Drachman (K) til avisen.

Han peger på, at prisen på blot 1 kr. indikerer, at der i sin tid må have ligget nogle betingelser om, hvad området skulle bruges til.

Teknik- og miljøudvalgets formand, tidligere borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V), kalder det over for avisen fuldstændig urealistisk, at kommunen efter 45 år skulle kunne gøre krav på grunden.

ELF Development springer fra projektudvikling i Helsingør

Blandet boligbyggeri er på vej i Helsingør

200-300 boliger er på vej ved tidligere hospital i Helsingør 

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier