EjendomsWatch

Lysende ølreklame vækker vrede i domkirke

Odense Domkirke er godt træt af, at lyset fra et reklameskilt på toppen af en ejendom generer menigheden. Derfor har kirken nu indgivet indsigelse til kommunen mod Albani-reklamen.

Foto: PR

"Og Albani sagde: Lad der blive lys."

Men det kan bryggeriet godt glemme alt om, hvis det står til Odense Domkirkes menighedsråd, der har indgivet indsigelse mod bryggeriets lysreklame på toppen af et højhus i byen, fordi det forstyrrer himlen.

Det skriver Fyns Stiftstidende.

Odense Kommune har sendt en facade- og skiltelokalplan i offentlig høring, og her har byens domkirke grebet muligheden for at gøre indsigelse. Ifølge avisen er Odense Domkirke og Gråbrødre Klosterkirke vrede over, at lysreklamen på Fisketorvets højhus i første omgang er blevet opsat uden, at der har været en nabohøring.

En ny facade- og skiltelokalplan sætter faktisk en stopper for den type lysreklamer, men den indeholder en undtagelse af tre reklamer, herunder den på Fisketorvets tag. Og nu gør Fyens Stift altså indsigelse mod den del af lokalplanen, der omfatter lovliggørelse på Fisketorvet. Indsigelse er begrundet i lysreklamens størrelse, udformning og placering, der er tæt på Odense Domkirke.

Reklamerne medfører lysgener, der kan være forstyrrende for menighederne ved gudstjenester og kirkelige handlinger, eller i forbindelse med besøg i kirken for ro og fordybelse.

"Hensynet til kulturarven indgår i den gældende kommuneplan for Odense Kommune og burde vægte tungt i forbindelse med lokalplanlægningen og administrative afgørelse i henhold til gældende planer. Det er ikke sket i tilfældet med den givne tilladelse til reklamerne på Fisketorvet," forklarer de kirkelige myndigheder ifølge avisen.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at kirkerne i Danmark gør indsigelser imod bygninger, byggerier eller lignende.

Forleden kunne EjendomsWatch berette om, at Holstebro Kirke har gjort indsigelse mod butikscenteret Enghave, da dette ville blive for højt.

Selv samme butikscenter har siden mødt endnu mere modstand, da Frimurerlogen også satte sig imod.

Kirker blokerer for byggeprojekter 

Biskopper bremser nybyggeri

Frimurerloge spænder ben for butikscenter til over en halv milliard

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier