
Inden for de seneste fire år har otte ud af de i alt 10 stifter protesteret mod byggerier, der skygger for en kirke.
Det skriver Kristeligt Dagblad på baggrund af en aktindsigt, avisen har fået.
Og ofte betyder stifternes protester, at byggeplaner må laves om, for som statslig myndighed har folkekirken og stifterne vetoret mod byggerier, der hindrer udsyn til og fra en kirke.
"Vi kan ikke forlange, at alt er lavere end kirker, som det var i gamle dage. Vetoretten skal man bruge med omtanke, så kirken ikke bliver en stopklods for, at der sker en udvikling i byerne. Indsigelsesmuligheden skal administreres rigtigt, ellers bliver alle trætte af det," siger arkitekt og kongelig bygningsinspektør Jens Bertelsen, der rådgivet stifter i sager om nybyggerier, til Kristeligt Dagblad.
Ifølge loven kan stiftsøvrigheden gøre indsigelse og nedlægge veto, hvis der inden for en afstand på 300 meter fra kirken opføres bygninger i det åbne land, som er højere end 8,5 meter.
Mere fra EjendomsWatch
Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"
Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.
Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"
Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)