EjendomsWatch

Kirker blokerer for byggeprojekter

Det kan være svært at føre byggeambitionerne ud i livet, hvis der er en kirke i nærheden. Næsten alle stifter har de seneste fire år gjort indsigelser mod byggerier, viser en aktindsigt.

På billedet er Mørkøv Kirke. Billedet er et arkivbillede og kirken har ikke noget med den aktuelle historie om indsigelser mod byggerier at gøre. | Foto: Arkiv: /ritzau/Joachim Adrian

Inden for de seneste fire år har otte ud af de i alt 10 stifter protesteret mod byggerier, der skygger for en kirke.

Det skriver Kristeligt Dagblad på baggrund af en aktindsigt, avisen har fået.

Og ofte betyder stifternes protester, at byggeplaner må laves om, for som statslig myndighed har folkekirken og stifterne vetoret mod byggerier, der hindrer udsyn til og fra en kirke.

"Vi kan ikke forlange, at alt er lavere end kirker, som det var i gamle dage. Vetoretten skal man bruge med omtanke, så kirken ikke bliver en stopklods for, at der sker en udvikling i byerne. Indsigelsesmuligheden skal administreres rigtigt, ellers bliver alle trætte af det," siger arkitekt og kongelig bygningsinspektør Jens Bertelsen, der rådgivet stifter i sager om nybyggerier, til Kristeligt Dagblad.

Ifølge loven kan stiftsøvrigheden gøre indsigelse og nedlægge veto, hvis der inden for en afstand på 300 meter fra kirken opføres bygninger i det åbne land, som er højere end 8,5 meter.

Ny kirke til 140 mio. kr. på vej i København

Tiger-grundlægger køber historisk ejendom for 161 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier