Historisk mange almene boliger på vej i Aarhus

I løbet af de næste tre år vil der være 2000 flere almene boliger i Aarhus. Det er det højeste antal i mindst 30 år.
Foto: Ard Jongsma
Foto: Ard Jongsma

Boligforeninger bygger på livet løs i Aarhus, faktisk så meget, at der ifølge kommunenes opgørelse forventes at blive opført 1997 nye almene boliger i årene 2016-2019. Det skriver JP Aarhus.

Det er ifølge avisen et historisk højt niveau, hvor man skal tilbage til 1980’erne for at kunne finde tal, der matcher dette, fortæller chefkonsulent i Aarhus Kommune Jørn Hedeby Nielsen, der arbejder med almene boliger.

"Det her tal viser, at man er rigtigt godt med her i Aarhus, og at kommunen i hvert fald gør sit til, at det kan lykkes. Det er vældigt ambitiøst at sige, at der skal bygges 25 pct. almene boliger, når man bygger nye boligområder,« siger han og henviser til, at byrådet har besluttet at bruge en mulighed i planloven til at kræve, at i nye boligområder – også på private arealer – skal op mod 25 pct. af boligerne være almene for at gøre bydelene mere alsidige," siger Anders Rønnebro, der er formand for boligforeningerne i Aarhus og direktør i AAB.

Han bliver bakket op af fungerende teknisk rådmand Camilla Fabricius (S), som glæder sig over udviklingen. Hun fortæller, at det de almene boliger betyder, at Aarhus bliver en alsidig og mangfoldig by, hvor alle har råd til at bo.

Aarhus udnytter planloven og blander ejere med lejere

40 almene boliger i træ på vej til Aarhus

1000 nye boliger i det centrale Aarhus står foran godkendelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også