EjendomsWatch

40 almene boliger i træ på vej til Aarhus

På Lisbjerg Bakke vil træbyggeri i fire etager snart se dagens lys.

Foto: PR-illustration

En helt ny bydel ved Lisbjerg Bakke i Aarhus er ved at vokse frem, og her står den almene boligorganisation AL2bolig bag et nyt 4100 kvm etagebyggeri i træ, meddeler AL2bolig.

"Vi er glade for at deltage i en så spændende og ambitiøs udvikling af en ny bydel i Aarhus. Samtidig er vi med byggeriet stolte af at være med til at bidrage til udviklingen af bæredygtigt træbyggeri," siger Allan Werge, direktør i AL2bolig.

I alt er der tale om 40 boliger, der kommer til at fordele sig i seks blokke på henholdsvis tre og fire etager. Og netop den type etagebyggeri er det første af sin art herhjemme. Inspirationen kommer fra udlandet, hvor princippet anvendes, når der udføres etagebyggerier på op til 10-12 etager i træ, fremgår det.

Ifølge Bo Pedersen, kompetencechef for trækonstruktioner i det rådgivende ingeniørfirma Moe, er prisen ofte den første bekymring, man møder, når snakken falder på træbyggeri. Men byggeriet på Lisbjerg Bakke viser sig fuldt ud konkurrencedygtigt.

"Vi opererer med en kvadratmeterpris på ca. 11.000 kr. eksklusiv moms i håndværkerudgifter, og det er i den billige ende af, hvad vi normalt ser," siger han i meddelelsen. 

En anden typisk bekymring ved træbyggeri er, at der kan trække fugt ind, mens byggeriet er i gang, men her er det planlagt sådan, at de bærende trækonstruktionselementer kan rejses inden for fire uger pr. blok. De resterende og mere fugtfølsomme elementer monteres under fuld overdækning.

Tegnestuen Vandkunsten står bag arkitekturen. Byggeriet ventes at opnå karakteren guld i den såkaldte DGNB-certificering af bæredygtighed, fremgår det.

106-årig ejendom midt i Roskilde bliver til ungdomsboliger

20 år gammel plan om alment byggeri skal nu realiseres

Boligadministrator får ny byggechef

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier