EjendomsWatch

40 almene boliger i træ på vej til Aarhus

På Lisbjerg Bakke vil træbyggeri i fire etager snart se dagens lys.

Foto: PR-illustration

En helt ny bydel ved Lisbjerg Bakke i Aarhus er ved at vokse frem, og her står den almene boligorganisation AL2bolig bag et nyt 4100 kvm etagebyggeri i træ, meddeler AL2bolig.

"Vi er glade for at deltage i en så spændende og ambitiøs udvikling af en ny bydel i Aarhus. Samtidig er vi med byggeriet stolte af at være med til at bidrage til udviklingen af bæredygtigt træbyggeri," siger Allan Werge, direktør i AL2bolig.

I alt er der tale om 40 boliger, der kommer til at fordele sig i seks blokke på henholdsvis tre og fire etager. Og netop den type etagebyggeri er det første af sin art herhjemme. Inspirationen kommer fra udlandet, hvor princippet anvendes, når der udføres etagebyggerier på op til 10-12 etager i træ, fremgår det.

Ifølge Bo Pedersen, kompetencechef for trækonstruktioner i det rådgivende ingeniørfirma Moe, er prisen ofte den første bekymring, man møder, når snakken falder på træbyggeri. Men byggeriet på Lisbjerg Bakke viser sig fuldt ud konkurrencedygtigt.

"Vi opererer med en kvadratmeterpris på ca. 11.000 kr. eksklusiv moms i håndværkerudgifter, og det er i den billige ende af, hvad vi normalt ser," siger han i meddelelsen. 

En anden typisk bekymring ved træbyggeri er, at der kan trække fugt ind, mens byggeriet er i gang, men her er det planlagt sådan, at de bærende trækonstruktionselementer kan rejses inden for fire uger pr. blok. De resterende og mere fugtfølsomme elementer monteres under fuld overdækning.

Tegnestuen Vandkunsten står bag arkitekturen. Byggeriet ventes at opnå karakteren guld i den såkaldte DGNB-certificering af bæredygtighed, fremgår det.

106-årig ejendom midt i Roskilde bliver til ungdomsboliger

20 år gammel plan om alment byggeri skal nu realiseres

Boligadministrator får ny byggechef

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier