EjendomsWatch

Aarhus udnytter planloven og blander ejere med lejere

Kommunen har brugt den nye mulighed i planloven, hvor de kan kræve op til 25 pct. almene boliger i nye boligområder, ved 23 private projekter. Det giver byen mere end 1.000 ekstra almene boliger.

Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Ejere og lejere skal være blandet, mener Aarhus Kommune, der har taget den nye mulighed i planloven til sig og udnyttet ved 23 nye projekter. Det skriver JP Aarhus.

For planloven åbner for, at kommuner i nye boligområder kan kræve, at op mod 25 pct. af boligerne skal være almene, hvilket kan sikre, at bydelene bliver mere alsidige. Ifølge avisen er muligheden siden september i fjor blevet benyttet i forbindelse med 23 private projekter, der forventes udviklet over de kommende år. Det betyder, at private boliger vil blive flankeret af over 1.000 almene boliger.

"Det er jo supergodt. Det gør, at redskabet virker, og at vi får nogle blandede boligområder, vi ellers ikke havde fået," siger Anders Rønnebro, formand for boligforeningerne i Aarhus og direktør i AAB, til avisen.

Det er dog ikke alle, der er lige glade for det nye redskab. Ejendomsinvestoren Olav de Linde mener, at det er godt, at almene boliger bliver fordelt over hele kommunen, men samtidig peger han på, at det forringer udviklernes forretning. Derfor advarer han kommunen og siger, at det kan påvirke udviklernes lyst til at lave projekter, hvilket i sidste ende vil gå ud over kommunerne.

Byggesocietetet tilfreds med afklaring omkring planloven

Ny planlov giver større smidighed, men dæmper byggelyst

Kramer vil have et blandet København

Byggebosser til beslutningstagere: Lad os nu rykke med den nye planlov

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier