EjendomsWatch

Aarhus udnytter planloven og blander ejere med lejere

Kommunen har brugt den nye mulighed i planloven, hvor de kan kræve op til 25 pct. almene boliger i nye boligområder, ved 23 private projekter. Det giver byen mere end 1.000 ekstra almene boliger.

Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Ejere og lejere skal være blandet, mener Aarhus Kommune, der har taget den nye mulighed i planloven til sig og udnyttet ved 23 nye projekter. Det skriver JP Aarhus.

For planloven åbner for, at kommuner i nye boligområder kan kræve, at op mod 25 pct. af boligerne skal være almene, hvilket kan sikre, at bydelene bliver mere alsidige. Ifølge avisen er muligheden siden september i fjor blevet benyttet i forbindelse med 23 private projekter, der forventes udviklet over de kommende år. Det betyder, at private boliger vil blive flankeret af over 1.000 almene boliger.

"Det er jo supergodt. Det gør, at redskabet virker, og at vi får nogle blandede boligområder, vi ellers ikke havde fået," siger Anders Rønnebro, formand for boligforeningerne i Aarhus og direktør i AAB, til avisen.

Det er dog ikke alle, der er lige glade for det nye redskab. Ejendomsinvestoren Olav de Linde mener, at det er godt, at almene boliger bliver fordelt over hele kommunen, men samtidig peger han på, at det forringer udviklernes forretning. Derfor advarer han kommunen og siger, at det kan påvirke udviklernes lyst til at lave projekter, hvilket i sidste ende vil gå ud over kommunerne.

Byggesocietetet tilfreds med afklaring omkring planloven

Ny planlov giver større smidighed, men dæmper byggelyst

Kramer vil have et blandet København

Byggebosser til beslutningstagere: Lad os nu rykke med den nye planlov

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier