EjendomsWatch

Borgmester: Boligboom dræner kassen i Københavns Kommune

Det går stærkt med byggeri af almene boliger i København. Teknik- og miljøborgmester stiller op til budgetforhandlinger med krav om flere midler. Overborgmester slår koldt vand i blodet.

Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Planlovens prioritering af almene boliger i nybyggeri betyder nu, at de penge, Københavns Kommune har sat af til finansiering af sin egen andel – som er 10 pct. af anskaffelsessummen – allerede er ved at slippe op på flere områder, skriver Politiken.

Det er analysen i forvaltningen hos teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL). I de budgetforhandlinger på Københavns Rådhus, som starter i morgen, har han flere penge til almene boliger meget højt placeret på sin ønskeseddel.

"Vi er simpelthen ved at løbe tør. Det er jo skønt, at der bygges så meget, men kadencen er så høj, at der skal afsættes endnu flere midler", siger borgmesteren for blandt andet byggeri til Politiken.

Ørestad-vartegn får almene boliger som nabo

Han kan især ane bunden i den kasse, der rummer øremærkede kommunale midler til ungdomsboliger. Det er ikke så godt, når der frem mod år 2025 ifølge kommunens egne prognoser vil komme 28.000 flere borgere i aldersgruppen 18-29 år i København.

Overborgmester Frank Jensen (S) vil ikke på forhånd sige ja eller nej til flere penge på den konto nu. Men han er ikke nervøs for det lovede almene byggeboom. Han peger på, at Københavns Kommune sidste år satte 600 mio. kr. til boliginvesteringer – "et beløb af danmarkshistoriske dimensioner", som overborgmesteren udtrykker det.

"Nu udmønter vi først de penge, der allerede er afsat sidste år. Og så vil jeg gerne have sikkerhed for, at de ikke hober sig op, før jeg tager stilling til, om vi allerede i budget 2017 skal øremærke yderligere penge," siger Frank Jensen til Politiken.

Byggedirektør: Nye almene boliger skal opfylde byens behov

S: Flere almene boliger i Københavns Sydhavn

Kramer vil have et blandet København

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier