Danmark har behov for 20.000 nye boliger om året

Ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at befolkningens søgen mod byerne øger behovet for nye boliger.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Der blev i 2015 bygget 16.700 nye boliger herhjemme, men antallet skal de kommende år øges til 20.000 årligt for at kunne følge trop med befolkningens udvikling og bosætningsmønstre.

Det konkluderer Dansk Byggeri i en ny analyse, som peger på et samlet behov på 178.000 boliger frem mod år 2025 eller knap 20.000 nye boliger hvert år.

"Samtidig med at flere danskere flytter til storbyerne, er der også flere, der vil flytte fra den lokale landsby og ind til hovedbyen i lokalområdet. Det vil typisk være til en af de større provinsbyer som fx Herning, Varde eller Slagelse," siger Maria Schougaard Berntsen, økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Danmarks befolkningstal forventes at stige med fem pct., svarende til 289.000 mennesker. Men befolkningstilvæksten går uden om en del af landområderne. 156.000 mennesker vil i løbet af de næste ni år flytte til enten København, Aarhus, Aalborg eller Odense. Det betyder, at knap 1,6 mio. mennesker vil bo i de fire storbyer, når vi når frem til år 2025. Det svarer til 27 pct. af befolkningen, fremgår det.

"Der sker en markant udvikling i vandringen fra land til by i de her år, når mere end hver fjerde dansker om bare ni år vil bo i en af landets fire største byer. Behovet for at bygge boliger vil være størst i Aarhus og omegn samt hovedstadsområdet og store dele af Sjælland, konstaterer Maria Schougaard Berntsen.

Ørestad gør klar til 260.000 kvm boligbyggeri

AP Pension på vej med stor boligsatsning i Silkeborg

1000 nye boliger i det centrale Aarhus står foran godkendelse

Boliger i tidligere fabrikshaller går som varmt brød

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også