EjendomsWatch

Gasværksgrund sendt til høring med boligplaner

Lokalplanerne for det 102.750 kvm store område, som frem til 1969 husede Østre Gasværk i København, rummer planer for et helt nyt bykvarter.

Foto: Jaja Architects

Københavns Kommune er klar med et forslag til, hvordan gasværksgrunden på Østerbro kan komme til at se ud i fremtiden.

Borgerrepræsentationen har for nylig offentliggjort et forslag til en lokalplan for Østre Gasværk Kvarteret, hvor pmrådet skal udvikles til et nyt bykvarter med 39.000 etagemeter til helårsboliger, et plejecenter, en ny skøjtehal med isbane samt et fælles parkeringshus i tilknytning til skøjtehallen

Planerne for det 102.750 kvm. store område, som frem til 1969 husede Østre Gasværk, der distribuerede gas til de københavnske husholdninger, har været undervejs i mange år. Området er forurenet, og det har været med til at gøre, at de forskellige planer i årenes løb er løbet ud i sandet.

Frem til den 4. december vil det være muligt at komme med indvendinger mod forslaget.

Fire byggefelter

Boligbebyggelserne og plejecenteret etableres samlet på det vestlige område som fire åbne karréer, hvor det tætte byggeri skal skabe et levende og aktivt byrum i nær tilknytning til skolerne og institutionerne uden for lokalplanområdet.

Det østlige område reserveres til idræt og bevægelse med boldbaner og skøjtehallen. Bebyggelser og boldbaner bindes også sammen af den grønne park-og aktivitetsring, som bliver offentlig tilgængelig.

Der arbejdes med planer for fire byggefelter, hvoraf de tre er tænkt som u-formede ejendomme på mellem fire og otte etager, som kommer til at bestå af 100 ejerlejligheder og 250 almene boliger med plads til i alt 750 beboere. Plejehjemmet vil få plads til 100 beboere.

Ifølge forslaget betragtes Østre Gasværksgrunden i dag et lukket og isoleret område, som den øvrige by vender ryggen til. Indgangene ligger gemt bag bygninger og forskellige hegn -boldhegn, hegn mod private haver og midlertidige hegn -som adskiller området fra den omkringliggende by.

I udkanten af området, der i dag fremstår lukket mod nabobebyggelserne, ønskes omdannet til et aktivt natur-og aktivitetsrum.

Investorer flokkes om Ørestad Syd

Hollandsk storbank bag trecifret millioninvestering i udviklingsprojekt i Rødovre

 

Grønttorvets historie bevares i Ny Valby 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier