EjendomsWatch

Antal kontorer der omdannes til boliger er 11-doblet på tre år

I København og Aarhus fortsætter tendensen med at konvertere kontor til boliger, skriver Lokalebasen.dk. Det sker på trods af fald i tomgangen for kontorejendomme samt svagt stigende erhvervslejepriser i landets to største byer.

Gefion Groups adm. direktør Thomas Færch (tv) og udviklingsdirektør Henrik Nissen foran den 3500 kvm hjørneejendom Stockholmsgade/Dag Hammerskjölds Allé i København, som projektudvikleren også ejer. | Foto: PR

Sidste år blev 46.000 kvm københavnske kontorlokaler konverteret til nye attraktive luksuslejligheder, skriver Lokalebasen.dk. Det er en markant stigning fra 26.572 kvm i 2014 og blot 3944 kvm i 2013.

Antallet af konverterede kvadratmeter forventes ifølge Lokalebasen.dk at holde minimum niveau og muligvis nå nye højder i 2016 samt fortsætte ind i 2017. Det sker på trods af fald i tomgangen for kontorejendomme samt aktuelt svagt stigende erhvervslejepriser i København og Aarhus.

"Så længe vi kan støtte os til den lave rente, og så længe udbyderne af de ledige kontorejendomme, som der hen ad vejen trods alt bliver færre af, kan balancere en realistisk prissættelse af dem, vil vi fortsat se et ganske højt konverterings-niveau i København. Den største aktuelle udfordring for os ejendomsudviklere er, at kommunen er underbemandet i sagsbehandlingerne, der i visse tilfælde i København kan tage op mod et helt år," siger Thomas W. Færch, adm. direktør i Gefion Group, til Lokalebasen.dk.

Projektudvikler har 2000 københavnske lejligheder i sin pipeline

Ejendomsudvikler skaber attraktive lejligheder med kriminelle som naboer

Gefion Group har siden 2013 specialiseret sig i konverteringer af københavnske kontorejendomme til boliger. I denne periode har adm. direktør Thomas Færch og udviklingsdirektør Henrik Nissen stået i spidsen for at konvertere kontorarealer til over 350 nye lejligheder.

Også i det centrale Aarhus meldes der om flere konverteringsprojekter. Blandt de første er Mejeriforeningen Danmarks tidligere kontorer i Frederiks Allé, der er omdannet til 114 lejligheder. Samtidig er de to lokale projektudviklere, Boax Ejendomme og Domis Ejendomme, ved at omdanne 7000 ledige kvm kontor i midten af byen til ca. 120 ejerlejligheder.

Ejendomsmatador går efter kontorejendomme uden for centrum

Kendt Aarhus-vartegn omdannes til boliger

Konvertering og lejeregulering sikrer laveste tomgang i årevis

Mere fra EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier