EjendomsWatch

Ejendomshandel nærmer sig rekordniveauet

Der er blevet handlet ejendomme for 28,5 mia. kr. i løbet af det første halvår af 2016. Det kan bringe 2016 op på siden af rekordniveauet, mens der uden tvivl bliver sat handelsrekord i Storkøbenhavn, vurderer Sadolin & Albæk.

Foto: Torben Stroyer/Polfoto

Ejendomshandlen er tæt på samme niveau som inden finanskrisen, vurderer rådgivnings- og mæglervirksomheden Sadolin & Albæk overfor Økonomisk Ugebrev.

For handlen med ejendomme er steget med 25 pct. i det første halve år af 2016 i forhold til 2015, og der er nu blevet handlet for 28,5 mia. kr. Peter Winther, der er partner og direktør i Sadolin & Albæk, vurderer, at det samlede tal for året vil være på 60 mia. kr. Det er kun 6 mia. kr. mindre end rekorden, der blev sat lige inden finanskrisen.

Der vil dog blive sat rekord i København. Her er lyder rekorden på 35 mia. kr. i 2006, men vurderingen fra erhvervsmægleren lyder på 45 mia. kr. Mæglervirksomheden forventer ikke, at handelsomfanget falder.

"Det nuværende handelsomfang svarer til at ejendommene omsættes ca. hvert tiende år, og det passer meget godt med hvad man kan forvente," siger Peter Winther til Økonomisk Ugebrev.

CBRE: Ejendomshandler i Norden faldt med 20 pct. i tredje kvartal

Europas ejendomsmarked fortsætter vækst trods politisk uro

Storkøbenhavn får klø af de europæiske konkurrenter

Cheføkonom: Skyhøje boligpriser i Stockholm og Oslo kan varsle boble i København 

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier