EjendomsWatch

Cheføkonom: Skyhøje boligpriser i Stockholm og Oslo kan varsle boble i København

"Flitsbuen er spændt ganske meget," siger cheføkonom i Dansk Erhverv om boligmarkedet i København. Han frygter, at en boligboble er under opsejling, da markedet er sårbart.

Foto: Ritzau Scanpix/Per Folkver

Priserne på ejerlejligheder har de seneste fire år været på himmelflugt i de tre skandinaviske hovedstader København, Oslo og Stockholm. Det har medført en debat om, hvorvidt en ny boligboble kan være på vej.

Det skriver Berlingske Business, der har gennemgået prisudviklingen i de enkelte byer.

Siden 2012 er priserne på ejerlejligheder i København i gennemsnit steget fra 23.000 kr. pr. kvadratmeter til 34.200 kr. pr. kvadratmeter, hvilket svarer til en årsvækst på mere end ti pct. I samme periode er gennemsnitsprisen for en lejlighed i Stockholm gået fra 36.100 svenske kr. pr. kvadratmeter i 2012 til i dag er 57.300 svenske kr. Det svarer til en stigning på 58,7 pct., mens kvadratmeterprisen på lejligheder i Oslo tilsvarende er steget med 40,8 pct. fra 2012-16.

Selvom de københavnske lejligheder altså ikke er nær så dyre som i Stockholm og Oslo, har prisstigningerne givet bekymring herhjemme. Senest har nationalbankdirektør Lars Rohde gentaget sin advarsel om tegn på ny mulig boligboble i København, og den analyse bliver nu bakket op af Steen Bocian, cheføkonom interesseorganisationen Dansk Erhverv:

"Lidt højere renter vil kunne ramme markedet i København hårdt, da flitsbuen er spændt ganske meget. Som lejlighedsejer så er man jo lidt ligeglad med, om man mister en halv eller en hel million, fordi renterne er steget, eller fordi der var tale om en boble, der brast. De aktuelle advarsler fra Nationalbanken er derfor i mine øjne helt på plads, da markedet er meget sårbart," siger cheføkonomen.

Omvendt siger Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videncenter, at han ikke mener, at københavnske boligejere bør være bekymre de over stigende priser.

Erhvervsmægler: Opsving på ejendomsmarkedet tager yderligere fart

Boliger i tidligere fabrikshaller går som varmt brød

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier