EjendomsWatch

Newsec søger liebhaverkøber til 12 herskabsvillaer

Alle ejendommene under it-virksomheden Edlund er blevet sat til salg af selskabets tidligere ejer. Ejendomsporteføljen har en værdi på over 300 mio. kr.

Foto: PR

Selskabet KMD har lige fået grønt lys fra konkurrencemyndighederne til at overtage it-virksomheden Edlund. Det betyder, at ejendomsporteføljen i Edlund nu bliver sat til salg, og den ansvarlige rådgiver fortæller til EjendomsWatch, at den samlede pris overstiger 300 mio. kr.

Porteføljen består af 12 herskabsvillaer, der alle ligger i det såkaldte Carlsberg-kvarter i København. Den mindste villa har en størrelse på 400 kvm, mens den største er på 1400 kvm. Det samlede areal er på knap 8000 kvm, fortæller Brian Tretow-Loof, seniorpartner ved Newsec Egeskov & Lindquist, der er rådgiver i salgsprocessen.

"Vi udbyder porteføljen af villaer med en pris på ca. 260 mio. kr. Det er for selve villaerne," siger han og tilføjer:

"Så ligger der faktisk et grundstykke ved siden af, hvor der kan opføres 4500 kvm nyt erhverv, og på det grundstykke er der også en villa, og det projekt udbydes alene til små 100 mio. kr.," siger han til EjendomsWatch.

Konverteres til boliger

Planen er at sælge ejendommene som en samlet portefølje, og her sigter Newsec og Brian Tretow-Loof efter nogen, "der kan se det langsigtede potentiale i at fortsætte med at udleje dem til erhverv."

For i stort set alle villaerne er der kontor, bortset fra en mindre lejlighed i dem alle, som er et krav i området. It-firmaet Edlund bliver boende i et par af villaerne i et par år endnu, mens resten står tomme.

"Dem kan man så begynde at genudleje. Man kan også begynde at arbejde med, at genudleje dem som boliger. Det er et område, hvor der gerne må være boliger i hele ejendommen, og man kan eventuelt dele dem op, sådan så der kommer nogle flere bolig i hver ejendom," siger Brian Tretow-Loof.

Han fortæller, at det nok ikke er en typisk pensionskasse-investering, men det skal være nogen, "som har en lidt skævere vinkel og måske lidt liebhaver-interesse."

Carlsbergs direktørbolig

Villaen på grundstykket er Carlsbergs grundlægger, I.C. Jacobsens, tidligere direktørbolig på Gamle Carlsberg Vej, der støder lige op til den nye Carlsberg Byen. Boligen er i dag eksternt udlejet til Bryggeriforeningen, og det er på den tilhørende grund, at der kan opføres yderligere 4500 kvm. kontor.

Grundstykket vil blive solgt isoleret, og tanken er her at finde nogle udviklere, der har mod på opgaven. Men der er flere muligheder end blot at opføre kontor, mener Brian Tretow-Loof.

"Man kunne godt forestille sig, at man prøvede at få konverteret til bolig, og at man prøver at få en højere bebyggelsesprocent. Så man går ind i en lokalplan proces og dialog med kommunen og lave det om til noget andet," siger han.

Newsec opfordrer til at bygge spekulativt

Goldschmidt køber historisk Frederiksberg-ejendom

Carlsberg Byen sender næste etape på markedet

Ny investor rykker ind i Carlsberg Byen og har mål om mere

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier