EjendomsWatch

Newsec søger liebhaverkøber til 12 herskabsvillaer

Alle ejendommene under it-virksomheden Edlund er blevet sat til salg af selskabets tidligere ejer. Ejendomsporteføljen har en værdi på over 300 mio. kr.

Foto: PR

Selskabet KMD har lige fået grønt lys fra konkurrencemyndighederne til at overtage it-virksomheden Edlund. Det betyder, at ejendomsporteføljen i Edlund nu bliver sat til salg, og den ansvarlige rådgiver fortæller til EjendomsWatch, at den samlede pris overstiger 300 mio. kr.

Porteføljen består af 12 herskabsvillaer, der alle ligger i det såkaldte Carlsberg-kvarter i København. Den mindste villa har en størrelse på 400 kvm, mens den største er på 1400 kvm. Det samlede areal er på knap 8000 kvm, fortæller Brian Tretow-Loof, seniorpartner ved Newsec Egeskov & Lindquist, der er rådgiver i salgsprocessen.

"Vi udbyder porteføljen af villaer med en pris på ca. 260 mio. kr. Det er for selve villaerne," siger han og tilføjer:

"Så ligger der faktisk et grundstykke ved siden af, hvor der kan opføres 4500 kvm nyt erhverv, og på det grundstykke er der også en villa, og det projekt udbydes alene til små 100 mio. kr.," siger han til EjendomsWatch.

Konverteres til boliger

Planen er at sælge ejendommene som en samlet portefølje, og her sigter Newsec og Brian Tretow-Loof efter nogen, "der kan se det langsigtede potentiale i at fortsætte med at udleje dem til erhverv."

For i stort set alle villaerne er der kontor, bortset fra en mindre lejlighed i dem alle, som er et krav i området. It-firmaet Edlund bliver boende i et par af villaerne i et par år endnu, mens resten står tomme.

"Dem kan man så begynde at genudleje. Man kan også begynde at arbejde med, at genudleje dem som boliger. Det er et område, hvor der gerne må være boliger i hele ejendommen, og man kan eventuelt dele dem op, sådan så der kommer nogle flere bolig i hver ejendom," siger Brian Tretow-Loof.

Han fortæller, at det nok ikke er en typisk pensionskasse-investering, men det skal være nogen, "som har en lidt skævere vinkel og måske lidt liebhaver-interesse."

Carlsbergs direktørbolig

Villaen på grundstykket er Carlsbergs grundlægger, I.C. Jacobsens, tidligere direktørbolig på Gamle Carlsberg Vej, der støder lige op til den nye Carlsberg Byen. Boligen er i dag eksternt udlejet til Bryggeriforeningen, og det er på den tilhørende grund, at der kan opføres yderligere 4500 kvm. kontor.

Grundstykket vil blive solgt isoleret, og tanken er her at finde nogle udviklere, der har mod på opgaven. Men der er flere muligheder end blot at opføre kontor, mener Brian Tretow-Loof.

"Man kunne godt forestille sig, at man prøvede at få konverteret til bolig, og at man prøver at få en højere bebyggelsesprocent. Så man går ind i en lokalplan proces og dialog med kommunen og lave det om til noget andet," siger han.

Newsec opfordrer til at bygge spekulativt

Goldschmidt køber historisk Frederiksberg-ejendom

Carlsberg Byen sender næste etape på markedet

Ny investor rykker ind i Carlsberg Byen og har mål om mere

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier