EjendomsWatch

Newsec opfordrer til at bygge spekulativt

I fremtiden vil der være en øget efterspørgsel på logistik- og industriejendomme, vurderer erhvervsmægleren Newsec. De opfordrer derfor ejendomsselskaberne til at sætte gang i byggerierne, selvom de ikke har en lejer på forhånd.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Bare byg løs, så skal lejerne nok komme. Sådan lyder opfordringen til ejendomsselskaberne fra ejendomsrådgiveren Newsec Egeskov & Lindquist, skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Opfordringen kommer på baggrund af, at tomgangen i industri- og lagerbygninger er faldet, og derfor mener Regitze Lund, der er associeret partner og senior rådgiver hos Newsec, at ejendomsselskaberne skal bygge så spekulativt, at de sætter gang i byggeriet før, der er fundet lejere. For ifølge hende vil der i fremtiden være en øget efterspørgsel på logistik- og industriejendomme.

"Der er også nødt til at være større risikovillighed, end man har set hidtil fra investorernes og bankernes side. Som virksomhed kan det være svært at komme med 50 procent som egenkapital, hvis man skal bygge selv, men det kan også være svært at binde sig i en tiårig lejekontrakt. Men jeg tror på, at når først byggeriet står der, skal det nok komme til at køre," siger Regitze Lund ifølge avisen.

Hun fortæller videre, at det vil give mulighed for at hente noget af den lagerkapacitet, der de seneste år er flyttet til Sverige, tilbage til Danmark.

Erhvervsmægler: Opsving på ejendomsmarkedet tager yderligere fart 

Udenlandske investorer driver markedet for erhvervsejendomme

Jubii-stifter skal sætte mere strøm til Newsec

Industriejendomme er i særdeles høj kurs 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier