EjendomsWatch

Staten skal finde lokaler til 270 ansatte i Ringsted

Bygningsstyrelsen vil lade en privat leverandør finde ud af, om der skal bygges nyt eller bruges bestående ejendomme.

Foto: PR-visualisering

270 medarbejdere hos Banedanmark skal som led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser vænne sig til, at Ringsted bliver den nye jobdestination.

Derfor bebuder Bygningsstyrelsen — der varetager statens ejendomsportefølje — et udbud af et projekt med at finde nye lokaler til de 270 medarbejdere. Projektet planlægges som et OPP-projekt, hvor en privat leverandør både gennemfører byggeprojektet og står for driften af bygningen efterfølgende.

"Projektet udbydes med en valgfri placering og med mulighed for at anvende eksisterende ejendomme i Ringsted. Udbuddet giver således mulighed for, at en bred vifte af løsninger og placeringer kan komme i spil," skriver styrelsen, der forventer, at udbuddet sker "primo 2017."

Ifølge Bygningsstyrelsen har man gode erfaringer med OPP og har gennemført en række sådanne projekter. Senest er hovedpolitistationen i Holstebro og Retten i Svendborg taget i brug som OPP-projekter.

Statens udflytningsplaner giver lejere til tom Odense-ejendom

Bygningsstyrelsen undervejs med byggeprojekter for 3 mia. kr.

Kommune løber med tidligere politistation

Sjællandske hospitaler på 240.000 kvm solgt for 4 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier