EjendomsWatch

Medie: Danica scorer stor gevinst på salg til hotelmilliardær

Danica købte postgrunden i København for under 1 mia. kr. Efter godt halvandet år sælger pensionskæmpen en af bygningerne til hotelinvestor Petter Stordalen for et beløb, som ifølge Børsen er på 500-600 mio. kr.

Foto: Astrid Krysfeldt

Pensionskassen Danica Pension betalte 925 mio. kr. for det gamle Post Danmark-hovedkontor og en stor tilstødende grund midt i København i marts sidste år.

Iklædt dannebrog kunne den norske mangemilliardær Petter A. Stordalen mandag offentliggøre, at han køber postbygningen og åbner et Nordic Choice Hotels-hotel med over 400 værelser i 2020. Petter A. Stordalen og Nordic Choice Hotels skal investere mellem 1,3 og 1,4 mia. kr. i det nye hotel.

Efter hvad Børsen erfarer betaler Stordalens ejendomsselskab, Strawberry Property, 500-600 mio. kr. for bygningen. Danica sidder stadig på et stort område, som skal udvikles til 125.000 kvm med boliger og kontorer over de kommende år.

"Jeg ønsker ikke at kommentere på prisen, men det er en fornuftig transaktion for begge parter," siger Peter Mering, adm direktør i Danica Ejendomme, til Børsen.

Luksushotel rykker ind i historisk postbygning i København

Borgmester undrer sig over politisk grønt lys til Danica-projekt

Post Danmark sælger ud af sin ejendomportefølje

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier