EjendomsWatch

Medie: Danica scorer stor gevinst på salg til hotelmilliardær

Danica købte postgrunden i København for under 1 mia. kr. Efter godt halvandet år sælger pensionskæmpen en af bygningerne til hotelinvestor Petter Stordalen for et beløb, som ifølge Børsen er på 500-600 mio. kr.

Foto: Astrid Krysfeldt

Pensionskassen Danica Pension betalte 925 mio. kr. for det gamle Post Danmark-hovedkontor og en stor tilstødende grund midt i København i marts sidste år.

Iklædt dannebrog kunne den norske mangemilliardær Petter A. Stordalen mandag offentliggøre, at han køber postbygningen og åbner et Nordic Choice Hotels-hotel med over 400 værelser i 2020. Petter A. Stordalen og Nordic Choice Hotels skal investere mellem 1,3 og 1,4 mia. kr. i det nye hotel.

Efter hvad Børsen erfarer betaler Stordalens ejendomsselskab, Strawberry Property, 500-600 mio. kr. for bygningen. Danica sidder stadig på et stort område, som skal udvikles til 125.000 kvm med boliger og kontorer over de kommende år.

"Jeg ønsker ikke at kommentere på prisen, men det er en fornuftig transaktion for begge parter," siger Peter Mering, adm direktør i Danica Ejendomme, til Børsen.

Luksushotel rykker ind i historisk postbygning i København

Borgmester undrer sig over politisk grønt lys til Danica-projekt

Post Danmark sælger ud af sin ejendomportefølje

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier