EjendomsWatch

Brugsen vil tilbyde både lejlighed og letmælk

I et forsøg på at tiltrække nye beboere investerer lokal brugsforening i Nordvestsjælland i boligejendomme.

Foto: /ritzau/Anders Brohus

I Asnæs i Nordvestsjælland vil den lokale brugsforening gerne gøre sit til, at indbyggertallet løftes fra de nuværende små 3000.

Ifølge den lokale avis Nordvestnyt har Asnæs og Omegns Brugsforening købt 12 lejligheder ovenpå butikscentret Asnæs Centret, og nu er yderligere to ejendomme i byen føjet til porteføljen med henblik på at skulle omdannes til boliger.

"Vi oplever et større og større pres på bosætningen, og vi synes, det er synd, at mulighederne ikke er der. Vi vil samtidig gerne sørge for, at den gamle bydel bliver holdt ved lige. Byer, der har forfaldne huse, er ikke særligt gode at flytte til," siger Leo Cordua, tidligere brugsdirektør og leder af brugsforeningens ejendomsselskab, AOB Ejendomme, til avisen.

Den nuværende brugsdirektør Brian Johansen bakker op om planerne, som også er en form for selvhjælp til byens butiksliv:

"Vores strategiplan handler om, at vi skal være en aktiv medspiller i forretnings- og ejendomsmarkedet," siger han til Nordvestnyt.

Asnæs og Nykøbing er de største byer i Odsherred.

TK Development spænder ben for stort center

Almene boligejendomme er på vej til Holbæk

Elektronikkæde knopskyder yderligere på Sjælland

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier