EjendomsWatch

Byggeriets topvirksomheder henter flere penge på bundlinjen

En ny analyse viser, at den danske bygge- og anlægsbranche har løftet deres overskud gevaldigt. Således har de medvirkende virksomheder samlet set kunnet se resultatet vokse med 56 pct.

Foto: PR

Toppen af den danske bygge- og anlægsbranche er blevet bedre til at tjene penge. Det viser en samlet analyse af de mere end 80 virksomheder, der medvirker i en stor analyse af byggeriets topvirksomheder, som Licitationen – Byggeriets Dagblad offentliggør fredag.

Knap to tredjedele af virksomhederne forbedrede bundlinjen fra 2014 til 2015, og andelen af virksomheder med underskud er reduceret fra tolv til tre. Det er mindre end fire procent og medvirker til, at det samlede resultat før skat er vokset med 1.200 mio. kr. – svarende til 56 procent – i løbet af de sidste år.

Læg hertil, at blandt de flere end 60 virksomheder i analysen, som opgiver tal for omsætningen, kan 7 af 10 prale af fremgang på toplinjen – med et samlet løft på 10 procent til følge.

Nærmere granskning viser, at bygge- og anlægsvirksomhederne har forvaltet de ekstra omsætningskroner så fornuftigt, at pengene i højere grad aflejrer sig som indtjening på bundlinjen. Den gennemsnitlige overskudsgrad har således sneget sig over den magiske grænse til 5,1 procent. Det er et helt procentpoint bedre end sidste år. Det har altså ikke været tomme ord, når de store byggevirksomheders direktører i de seneste par år har talt om fokus på indtjening frem for vækst.

Med revisorbrillen på næsetippen kan man da også konstatere, at den gennemsnitlige soliditetsgrad blandt virksomhederne steg fra 30,4 til 31,5 procent. Mens også gennemsnittene af egenkapitalens forrentning og afkastningsgraden voksede sidste år – begge dele beviser på, at byggeriets indtjeningstræning betaler sig.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen – Byggeriets Dagblad)

Overskudsgraden halter trods fremgang i bygge- og anlægsbranchen

Københavnsk prestigebyggeri truet af milliardunderskud

Hoffmann køber tre jyske teknikvirksomheder 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier