EjendomsWatch

Københavnsk prestigebyggeri truet af milliardunderskud

Københavns nye affaldsforbrændingsanlæg med skibakke på toppen er kommet i økonomisk uføre, inden der overhovedet er tændt op i ovnen. Nu skal nabolandenes affald redde økonomien.

Foto: Pressefoto

Allerede før Københavns nye arkitekttegnede affaldsforbrændingsanlæg Amager Bakke er klar til at fyre op i kedlerne, truer et milliardunderskud i horisonten.

Derfor tager de fem borgmestre i kommunerne bag det 4 mia. kr. dyre prestigebyggeri nu en politisk U-vending og lægger op til at sejle årligt op til 90.000 tons affald til Amager fra lande som England og Irland for at redde anlæggets økonomi. Det skriver Finans.

Forslaget fremgår af udvalgsdokumenter fra flere af de implicerede kommuner, hvor et politisk flertal i de kommende uger ventes at godkende borgmestrenes plan. Det drejer sig om kommunerne København, Dragør, Tårnby, Hvidovre og Frederiksberg.

U-vendingen vækker især frustrationer hos venstrefløjen på Københavns Rådhus, der i 2012 kæmpede for et importforbud.

"Jeg synes, det var forkert at bruge 4 mia. kr. på det anlæg, men jeg kan konkludere, at det næsten er opført, og det kan man ikke ændre på. Så synes jeg, at man som ansvarlig politiker må finde en løsning, hvor man belaster klimaet og miljøet mindst muligt," siger Peter Thiele, SF’s medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, til Finans.

Amager Bakke er havnet i en situation, hvor der på sigt kommer til at mangle 1,9 mia. kr. for at sikre økonomien. Det fremgår af fortrolige dokumenter i sagen, som Finans er i besiddelse af.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Finans)

Arkitekt: Milliardprojekt på Københavns Havn skal fastholde stedets popularitet

Kæmpe erstatningskrav lurer hos By & Havn

By & Havn opfører parkeringshus i Ørestad

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier