EjendomsWatch

Aarhus opfører boliger til de klogeste studerende

Halvdelen af boligerne i et nyt byggeri i Aarhus bliver forbeholdt ph.d.-studerende for at holde dem i byen.

Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

I Aarhus skal der opføres 64 boliger, der er øremærket til ph.d.-studerende. I samme byggeri kommer der yderligere 64 ungdomsboliger. Det skriver JP Aarhus.

Bag projektet står Boligkontoret Århus, hvor direktør Morten Homann fortæller til avisen, at det er første gang i Danmark, at boliger bliver øremærket til sådanne formål.

"Som ph.d. falder du ned mellem to stole: Du er en form for studerende, men passer ikke ind i boligmarkedet for studerende. Og typisk kommer ph.d.-studerende og postdocs fra resten af landet og hele verden, og de er nødt til at have en bolig med relativ kort varsel, men har ikke foden inden for på boligmarkedet," siger han og fortæller, at målet er at skabe et godt studie- og forskningsmiljø samt sikre, at de kloge hoveder bliver i byen, når kandidatgraden er i hus.

Ifølge avisen er den forventede byggestart på de i alt 128 boliger næste efterår. Boligerne, der skal ligge på den såkaldte Hambrogrund på Helsingforsgade 3-7 i det nordlige Aarhus, skal efter planen være klar til indflytning i 2020.Boligerne bliver opført og skal drives af Boligkontoret Århus, men projektet er udviklet i samarbejde med Aarhus Universitets Forskningsfonds Ejendomsselskab, FEAS A/S.

Nabokritik ændrer kollegiebyggeri

Nybyggeri med over 4000 kvm kontorer, cafe og butikker på vej i Aarhus

Nyt stort kollegie er på vej i Aarhus

Kendt Aarhus-vartegn omdannes til boliger  

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier