Aarhus opfører boliger til de klogeste studerende

Halvdelen af boligerne i et nyt byggeri i Aarhus bliver forbeholdt ph.d.-studerende for at holde dem i byen.
Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto
Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto
AF Viktor Brandt Kærgaard

I Aarhus skal der opføres 64 boliger, der er øremærket til ph.d.-studerende. I samme byggeri kommer der yderligere 64 ungdomsboliger. Det skriver JP Aarhus.

Bag projektet står Boligkontoret Århus, hvor direktør Morten Homann fortæller til avisen, at det er første gang i Danmark, at boliger bliver øremærket til sådanne formål.

"Som ph.d. falder du ned mellem to stole: Du er en form for studerende, men passer ikke ind i boligmarkedet for studerende. Og typisk kommer ph.d.-studerende og postdocs fra resten af landet og hele verden, og de er nødt til at have en bolig med relativ kort varsel, men har ikke foden inden for på boligmarkedet," siger han og fortæller, at målet er at skabe et godt studie- og forskningsmiljø samt sikre, at de kloge hoveder bliver i byen, når kandidatgraden er i hus.

Ifølge avisen er den forventede byggestart på de i alt 128 boliger næste efterår. Boligerne, der skal ligge på den såkaldte Hambrogrund på Helsingforsgade 3-7 i det nordlige Aarhus, skal efter planen være klar til indflytning i 2020.Boligerne bliver opført og skal drives af Boligkontoret Århus, men projektet er udviklet i samarbejde med Aarhus Universitets Forskningsfonds Ejendomsselskab, FEAS A/S.

Nabokritik ændrer kollegiebyggeri

Nybyggeri med over 4000 kvm kontorer, cafe og butikker på vej i Aarhus

Nyt stort kollegie er på vej i Aarhus

Kendt Aarhus-vartegn omdannes til boliger  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også