EjendomsWatch

Aarhus opfører boliger til de klogeste studerende

Halvdelen af boligerne i et nyt byggeri i Aarhus bliver forbeholdt ph.d.-studerende for at holde dem i byen.

Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

I Aarhus skal der opføres 64 boliger, der er øremærket til ph.d.-studerende. I samme byggeri kommer der yderligere 64 ungdomsboliger. Det skriver JP Aarhus.

Bag projektet står Boligkontoret Århus, hvor direktør Morten Homann fortæller til avisen, at det er første gang i Danmark, at boliger bliver øremærket til sådanne formål.

"Som ph.d. falder du ned mellem to stole: Du er en form for studerende, men passer ikke ind i boligmarkedet for studerende. Og typisk kommer ph.d.-studerende og postdocs fra resten af landet og hele verden, og de er nødt til at have en bolig med relativ kort varsel, men har ikke foden inden for på boligmarkedet," siger han og fortæller, at målet er at skabe et godt studie- og forskningsmiljø samt sikre, at de kloge hoveder bliver i byen, når kandidatgraden er i hus.

Ifølge avisen er den forventede byggestart på de i alt 128 boliger næste efterår. Boligerne, der skal ligge på den såkaldte Hambrogrund på Helsingforsgade 3-7 i det nordlige Aarhus, skal efter planen være klar til indflytning i 2020.Boligerne bliver opført og skal drives af Boligkontoret Århus, men projektet er udviklet i samarbejde med Aarhus Universitets Forskningsfonds Ejendomsselskab, FEAS A/S.

Nabokritik ændrer kollegiebyggeri

Nybyggeri med over 4000 kvm kontorer, cafe og butikker på vej i Aarhus

Nyt stort kollegie er på vej i Aarhus

Kendt Aarhus-vartegn omdannes til boliger  

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier