EjendomsWatch

Nabokritik ændrer kollegiebyggeri

Kritik fra omkringboende fører til, at Aarhus Kommune åbner for at sænke højden på kollegiebyggeri og lave familieboliger.

Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

Byggeplanerne om at opføre et kollegium i Hasle i Aarhus har mødt kritik fra naboerne. De mener, at det bliver for højt. Aarhus Kommune har derfor rettet ind, og dele af kollegiet kan nu ende med at blive familieboliger i tre etager.

Det skriver JP Aarhus.

Ifølge avisen vil det fremgår af et kommende forslag til en ny lokalplan.

Hele sagen starter, da kommunens planer om et byggeri af studieboliger i femetager mødte stor kritik fra de omkringboende ved en høring. Derfor vil det kommdende forslag til en ny lokalplan indeholde to løsninger, forklarer byplanlægger Karen Grimastad fra Center for Byudvikling og Mobilitet i kommunen.

"Den ene er, at man bygger kollegieboliger på hele grunden. Den anden er, at man laver kollegieboliger på en del af grunden, og på den anden del, der vender ind mod naboerne mod øst, etableres familieboliger i maksimalt tre etager," siger hun til avisen.

Kendt Aarhus-vartegn omdannes til boliger

Aarhus bygger boliger til 1000 studerende

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier