EjendomsWatch

Nabokritik ændrer kollegiebyggeri

Kritik fra omkringboende fører til, at Aarhus Kommune åbner for at sænke højden på kollegiebyggeri og lave familieboliger.

Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

Byggeplanerne om at opføre et kollegium i Hasle i Aarhus har mødt kritik fra naboerne. De mener, at det bliver for højt. Aarhus Kommune har derfor rettet ind, og dele af kollegiet kan nu ende med at blive familieboliger i tre etager.

Det skriver JP Aarhus.

Ifølge avisen vil det fremgår af et kommende forslag til en ny lokalplan.

Hele sagen starter, da kommunens planer om et byggeri af studieboliger i femetager mødte stor kritik fra de omkringboende ved en høring. Derfor vil det kommdende forslag til en ny lokalplan indeholde to løsninger, forklarer byplanlægger Karen Grimastad fra Center for Byudvikling og Mobilitet i kommunen.

"Den ene er, at man bygger kollegieboliger på hele grunden. Den anden er, at man laver kollegieboliger på en del af grunden, og på den anden del, der vender ind mod naboerne mod øst, etableres familieboliger i maksimalt tre etager," siger hun til avisen.

Kendt Aarhus-vartegn omdannes til boliger

Aarhus bygger boliger til 1000 studerende

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier