Skolelærer løber med nordsjællandsk badehotel

Kendt badehotel i Nordsjælland har fået ny ejer, der selv vil stå i spidsen for drift af restaurant og hotel.
Foto: PR
Foto: PR
AF FREDERIKSBORG AMTS AVIS

Restaurant Strand og Hotel Strand bliver nu igen en sammenhængende virksomhed, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et familieselskab ledet af skolelærer Gitte Artby, Værløse, har netop overtaget begge virksomheder. Hun skal selv stå i spidsen for både restaurations- og hoteldriften, som engang blev drevet under navnet Gilleleje Badehotel.

Pr. 1. september købte hun restaurationsdelen af Humberto Petersen. I denne del er det i dag udelukkende spiserestauranten, der drives som en kinesisk restaurant. Den tilstødende pub, Spillestedet, har de seneste år udelukkende været anvendt til opmagasinering. Det samme er sket med den store sal, der gemmer sig midt i etablissementet. Det var her, at de legendariske sommerkabaretter Lulus Lysthus havde hjemsted, og siden kun er anvendt sporadisk.

Den kinesiske restaurant lukker med udgangen af november.

I fredags skrev Gitte Artby og hotelejer Karsten Andersen slutseddel for købet af hotelvirksomheden. Overtagelsen sker pr. 1. december, men Karsten Andersen har dispositionsret over hotellet hele december.

Gitte Artby er læreruddannet og arbejder i dag på Skovlunde Skole.

Inden hun blev lærer arbejdede hun i flere år i restaurationsbranchen i blandt andet Nyhavn samt Københavns Lufthavn, ligesom hun har haft egen restaurant i Ballerup.

"Mit hjerte har altid banket for restaurationsbranchen. Men på grund af børnene valgte jeg at blive lærer, hvor arbejdstiderne er mere børnevenlige. Nu er børnene blevet store, og så glæder jeg mig til at vende tilbage til en spændende branche."

Hele ejendommen, der i dag er præget af 1960’ernes og 1970’ernes smag og arkitektur, skal nu have den helt store omgang. Gæsterne skal kunne mærke bygningens fornemme historie, siger Gitte Artby til Frederiksborg Amts Avis.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Frederiksborg Amts Avis)

Luksushotel rykker ind i historisk postbygning i København

Hotelinvestorer nøler med 50 meter højt Esbjerg-projekt

Nedbrændt badehotel genopstår i 2018

Restauranterne ser sultent på hotellernes rekordsucces

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også