EjendomsWatch

KAB: Intet boom i økonomisk pressede lejere

Det omstridte kontanthjælpsloft, som regeringen indførte fra 1. oktober, er ikke i særlig stor grad slået i gennem i antallet af økonomisk pressede lejere, lyder det fra boligadministratoren KAB.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Hove Olesen

Mens flere almene boligselskaber har meldt om en massiv stigning i antal lejere, der er økonomisk pressede af regeringens nye kontanthjælpsloft, kan en af landets største boligadministratorer, KAB, ikke helt genkende billedet af lejere, der i hobetal må gå fra hus og hjem, fordi indtægterne fra de offentlige kasser er reduceret.

Nye tal viser, at KAB hver måned i år har udsendt rykkere for betaling af husleje til mellem 1300 og 1600 beboere — et tal, der ifølge KAB's viceadm. direktør Flemming Strøm ikke har vist nogen større stigning. Når det gælder anden rykker — efter at den første ikke har fået lejer til at betale — blev der i oktober udsendt rykkere til 297 beboere. Til sammenligning er der i årets første 10 måneder som helhed udsendt anden rykker til mellem 188 og 353 beboere hver måned.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier