EjendomsWatch

Boligselskab allierer sig med gældsrådgivere

Alment boligselskab vil nu komme de lejere i møde, der bliver presset på pungen af nye kontanthjælpsregler, med gældsrådgivere.

Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea. | Foto: PR

Boligselskabet Domea frygter, at nye kontanthjælpsregler kan koste særligt børnefamilier deres bopæl, fordi de ikke kan betale huslejen. Derfor vil de i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk nu tilbyde gældsrådgivning til de nødtrængte lejere.

"Vi kan ikke forhindre, at visse familier mister en stor del af deres disponible indkomst, men vi kan hjælpe så godt, vi kan. Mange af de mennesker, som rammes, har ikke nødvendigvis det fornødne overblik over deres økonomi, og de reagerer ikke på rudekuverter. Derfor er det vigtigt, at vi banker på og tilbyder hjælp. Det er desværre vores erfaring, at det er nødvendigt, før beboerne tager i mod tilbuddet om hjælp," siger Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea, på selskabets hjemmeside.

Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivere får med samarbejdet mulighed for at få kontakt med borgere tidligere end hidtil, fordi ejendomsfunktionærer i de almene boligafdelinger nu banker på døren til beboere, der ikke har betalt husleje til tiden.

Beboerne bliver så tilbudt, at Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivere kontakter beboeren telefonisk og eventuelt inviterer beboeren til personlig rådgivning på et af Forbrugerrådet Tænks regionale rådgivningscentre, skriver Domea videre.

Boligselskaber: Kontanthjælpsstramning presser lejere 

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier