EjendomsWatch

Boligselskaber slår pjalterne sammen

En sammenlægning af to boligselskaber på Frederiksberg gør dem til kommunens største almene boligselskab.

Foto: PR

Frederiksberg Forenede Boligselskaber og Boligselskabet AKB Frederiksberg er gået sammen og skaber dermed det "suveræn største" almene boligselskab i kommunen.

Det fortsættende selskab bliver Frederiksberg Forenede Boligselskaber, og det vil råde over 3204 lejemål, eller hvad der svarer til 70 pct. af de almene boliger i kommunen.

"I og med at vi er blevet større, vil det blive lettere at sætte dagsordenen inden for den almene sektor på Frederiksberg, hvor vi i øvrigt har et fantastisk samarbejde med kommunen. For beboerne er det også en stor fordel, at vi sammen kan tilbyde et bredere udvalg af boliger," udtaler Laurits Roikum, der er formand for det sammenlagte selskab, i en pressemeddelelse.

En fremtidsikring

Ifølge meddelelsen åbner sammenlægningen op for mulige samarbejdsaftaler om drift med andre afdelinger. Og formanden for det nedlagte selskab ser også sammenlægningen som en måde at imødegå fremtiden på sikker vis.

"Det er også en fremtidssikring i forhold til de kommende krav om effektiviseringer. Jeg har haft fornøjelsen af at sidde med i bestyrelsen i FFB som medlem med særlig indsigt i en årrække, og oplever selskabet som innovativt og visionært," udtaler Klaus Linder, der er formand for Boligselskabet AKB Frederiksberg.

De to selskaber har haft hvert deres type af almene boliger. Frederiksberg Forenede Boligselskaber havde mange små boliger i sin portefølje, men andelen af store familieboliger bliver nu øget med sammenlægningen.

På et hængende hår

Sammenlægningen af de to selskaber forløb dog ikke helt som planlagt. Da sammenlægningsmødet fandt sted torsdag den 27. oktober stod det pludseligt klart, at sammenlægningen var udfordret af et afbud fra et medlem af repræsentantskabet i Boligselskabet AKB, Frederiksberg.

For første punkt i sammenlægningen og på mødet var at nedlægge dette selskab, og det krævede altså deltagelse af otte medlemmer.

Kort før mødet gik i gang vendte heldet. En rundringning resulterede i, at et medlem kunne ankomme i en taxa og gøre forsamlingen beslutningsdygtig.

Boligselskab bygger 124 ungdomsboliger oven på Falck-station

Boliger i tidligere fabrikshaller går som varmt brød

125 nye almene rækkehuse undervejs i Hillerød og Valby - flere på vej 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier