EjendomsWatch

Nyt grundkøbslån giver billige boliger i dyrt kvarter

Kommunen yder ny lånetype i forbindelse med byggeprojekt på attraktiv grund i København. 97 nye ungdomsboliger er på tegnebrættet.

Foto: PR-illustration

Udviklingsområdet Faste Batteri ved Islands Brygges metrostation ligger jord til første tilfælde af et nyt rente- og afdragsfrit grundkøbslån, der er givet til det almennyttige boligselskab AKB, København. Det skriver KAB.

AKB finansierer selv over 20 mio. kr. af den samlede pris på grunden på 39,9 mio. kr. Boligselskabet, der er bygherre for projektet, har fået forhåndstilsagn om et rente- og afdragsfrit grundkøbslån på 19.234.080 kr.

Ny låneadgang baner vej for flere almene boliger i København

"Uden den ekstra lånemulighed ville det være helt umuligt at bygge almene ungdomsboliger her. Jeg glæder mig over, at projektet ser ud til at lykkes, fordi beliggenheden er helt i top for studerende, og vi ved, at der er behov for boligerne," siger Bjørn Petersen, formand for AKB.

De 97 almene ungdomsboliger opføres som en del af Faste Batteri-området, som følger en masterplan udviklet af udvikleren Bach Gruppen.  Ungdomsboligerne indgår i et integreret hus med butikker i stueplan, ungdomsboliger på 1.-3. sal og ejerboliger på 4.-5. sal.

Projektet med ungdomsboligerne kræver endelig godkendelse i Københavns Kommune, inden det kan sættes i gang. Der er planlagt byggestart i foråret 2017 og forventes en byggeperiode på ca. 1,5 år.

Muligheden for at yde et rente- og afdragsfrit grundkøbslån til alment nybyggeri i de større byer blev indført i 2015 samtidig med planlovsændringen, som gav kommunerne mulighed for at kræve op til 25 pct. almene boliger ved lokalplanlægning af nye boligområder. En mulig afskaffelse af kravet om 25 pct. er siden regeringsskiftet efter folketingsvalget i juni 2015 diskuteret af politikerne på Christiansborg.

Udskældt krav om billige boliger bakkes op af to ud af tre danskere

Hver fjerde ny Aarhus-bolig skal være almennyttig

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier