EjendomsWatch

Nyt grundkøbslån giver billige boliger i dyrt kvarter

Kommunen yder ny lånetype i forbindelse med byggeprojekt på attraktiv grund i København. 97 nye ungdomsboliger er på tegnebrættet.

Foto: PR-illustration

Udviklingsområdet Faste Batteri ved Islands Brygges metrostation ligger jord til første tilfælde af et nyt rente- og afdragsfrit grundkøbslån, der er givet til det almennyttige boligselskab AKB, København. Det skriver KAB.

AKB finansierer selv over 20 mio. kr. af den samlede pris på grunden på 39,9 mio. kr. Boligselskabet, der er bygherre for projektet, har fået forhåndstilsagn om et rente- og afdragsfrit grundkøbslån på 19.234.080 kr.

Ny låneadgang baner vej for flere almene boliger i København

"Uden den ekstra lånemulighed ville det være helt umuligt at bygge almene ungdomsboliger her. Jeg glæder mig over, at projektet ser ud til at lykkes, fordi beliggenheden er helt i top for studerende, og vi ved, at der er behov for boligerne," siger Bjørn Petersen, formand for AKB.

De 97 almene ungdomsboliger opføres som en del af Faste Batteri-området, som følger en masterplan udviklet af udvikleren Bach Gruppen. Ungdomsboligerne indgår i et integreret hus med butikker i stueplan, ungdomsboliger på 1.-3. sal og ejerboliger på 4.-5. sal.

Projektet med ungdomsboligerne kræver endelig godkendelse i Københavns Kommune, inden det kan sættes i gang. Der er planlagt byggestart i foråret 2017 og forventes en byggeperiode på ca. 1,5 år.

Muligheden for at yde et rente- og afdragsfrit grundkøbslån til alment nybyggeri i de større byer blev indført i 2015 samtidig med planlovsændringen, som gav kommunerne mulighed for at kræve op til 25 pct. almene boliger ved lokalplanlægning af nye boligområder. En mulig afskaffelse af kravet om 25 pct. er siden regeringsskiftet efter folketingsvalget i juni 2015 diskuteret af politikerne på Christiansborg.

Udskældt krav om billige boliger bakkes op af to ud af tre danskere

Hver fjerde ny Aarhus-bolig skal være almennyttig

 

Forsiden lige nu

Visionen om Ørestad er ved at være fuldbragt

By & Havn kan snart melde alt udsolgt i Ørestad, der både erhvervsmæssigt og boligmæssigt markerer sig som et af Københavns nye trækplastre. Det er ikke bare lokalt, men i forhold til hele Øresundsregionen, lyder det fra adm. direktør Anne Skovbro.

It-millionærer går ind på ejendomsmarkedet med trecifret millionopkøb i Odense

"Det er nok en af årets største handler," siger Per Svehag, adm. direktør i Dangroup Invest til EjendomsWatch. Den fynske investor har købt en odenseansk ejendomsportefølje på 14.000 kvm af lokale investorer med advokat i spidsen. Købet sker gennem en nyoprettet fond på 500 mio. kr. Flere fonde kan være på vej, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier