EjendomsWatch

Nyt grundkøbslån giver billige boliger i dyrt kvarter

Kommunen yder ny lånetype i forbindelse med byggeprojekt på attraktiv grund i København. 97 nye ungdomsboliger er på tegnebrættet.

Foto: PR-illustration

Udviklingsområdet Faste Batteri ved Islands Brygges metrostation ligger jord til første tilfælde af et nyt rente- og afdragsfrit grundkøbslån, der er givet til det almennyttige boligselskab AKB, København. Det skriver KAB.

AKB finansierer selv over 20 mio. kr. af den samlede pris på grunden på 39,9 mio. kr. Boligselskabet, der er bygherre for projektet, har fået forhåndstilsagn om et rente- og afdragsfrit grundkøbslån på 19.234.080 kr.

Ny låneadgang baner vej for flere almene boliger i København

"Uden den ekstra lånemulighed ville det være helt umuligt at bygge almene ungdomsboliger her. Jeg glæder mig over, at projektet ser ud til at lykkes, fordi beliggenheden er helt i top for studerende, og vi ved, at der er behov for boligerne," siger Bjørn Petersen, formand for AKB.

De 97 almene ungdomsboliger opføres som en del af Faste Batteri-området, som følger en masterplan udviklet af udvikleren Bach Gruppen. Ungdomsboligerne indgår i et integreret hus med butikker i stueplan, ungdomsboliger på 1.-3. sal og ejerboliger på 4.-5. sal.

Projektet med ungdomsboligerne kræver endelig godkendelse i Københavns Kommune, inden det kan sættes i gang. Der er planlagt byggestart i foråret 2017 og forventes en byggeperiode på ca. 1,5 år.

Muligheden for at yde et rente- og afdragsfrit grundkøbslån til alment nybyggeri i de større byer blev indført i 2015 samtidig med planlovsændringen, som gav kommunerne mulighed for at kræve op til 25 pct. almene boliger ved lokalplanlægning af nye boligområder. En mulig afskaffelse af kravet om 25 pct. er siden regeringsskiftet efter folketingsvalget i juni 2015 diskuteret af politikerne på Christiansborg.

Udskældt krav om billige boliger bakkes op af to ud af tre danskere

Hver fjerde ny Aarhus-bolig skal være almennyttig

 

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier