EjendomsWatch

Domicilplaner presses af oliepris

Der bliver bygget nye domiciler på livet løs i Esbjerg, men olieprisens fald giver flere ledige kvadratmeter til udlejning.

Foto: PR visualisering

Rambøll og Semco er blevet udfordret af den faldende oliepris, og det tvinger dem til at udleje flere kvadratmeter af deres nye domiciler i Esbjerg end oprindeligt planlagt. Det skriver Børsen.

For byggerierne blev sat i gang, da tiderne var lysere for olieindustrien, og tankerne var derfor store. Men nu har de to virksomheder måttet sande, at det er blevet færre medarbejdere, hvorfor hele etager i domicilbyggerierne i Esbjerg nu skal lejes ud.

"Hvis vi skulle træffe den samme beslutning i dag, ville det være svært at have de samme argumenter, fordi der er mange usikkerheder i branchen," siger John Sørensen, der er adm. direktør for Rambøll Olie & Gas, til Børsen.

Hos Semco Maritime fortæller HR-direktør Jens Holm-Nielsen, at planen var, at en halv etage ud af fem skulle lejes ud. I stedet står virksomheden nu med halvanden etage til leje et år efter de flyttede ind i deres domicil.

Rambølls nye domicil bliver bygget af Casa for PFA Ejendomme, mens det er Pensionsdanmark, der ejer Semcos domicil.

Casa bygger Esbjerg-domicil for pensionskasse

Rambøll er presset af oliepriserne

Pensiondanmark kigger mod provinsen 

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Erhvervskunder sendt på jagt efter ny bank

Svenske Swedbank vil lukke sin danske afdeling, og det betyder, at bankens 500 danske erhvervskunder skal ud at finde sig en anden bank. Aftale med Sydbank gælder ikke danske kunder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier