Domicilplaner presses af oliepris

Der bliver bygget nye domiciler på livet løs i Esbjerg, men olieprisens fald giver flere ledige kvadratmeter til udlejning.
Foto: PR visualisering
Foto: PR visualisering

Rambøll og Semco er blevet udfordret af den faldende oliepris, og det tvinger dem til at udleje flere kvadratmeter af deres nye domiciler i Esbjerg end oprindeligt planlagt. Det skriver Børsen.

For byggerierne blev sat i gang, da tiderne var lysere for olieindustrien, og tankerne var derfor store. Men nu har de to virksomheder måttet sande, at det er blevet færre medarbejdere, hvorfor hele etager i domicilbyggerierne i Esbjerg nu skal lejes ud.

"Hvis vi skulle træffe den samme beslutning i dag, ville det være svært at have de samme argumenter, fordi der er mange usikkerheder i branchen," siger John Sørensen, der er adm. direktør for Rambøll Olie & Gas, til Børsen.

Hos Semco Maritime fortæller HR-direktør Jens Holm-Nielsen, at planen var, at en halv etage ud af fem skulle lejes ud. I stedet står virksomheden nu med halvanden etage til leje et år efter de flyttede ind i deres domicil.

Rambølls nye domicil bliver bygget af Casa for PFA Ejendomme, mens det er Pensionsdanmark, der ejer Semcos domicil.

Casa bygger Esbjerg-domicil for pensionskasse

Rambøll er presset af oliepriserne

Pensiondanmark kigger mod provinsen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også