Brancheforening: Stort behov for flere ejendomsadministratorer

Ejendomsbranchen vokser, og en del vil gå på pension. Formand mener, at behovet over de næste 10 år skal tælles i tusinder.
Henrik Dahl Jeppesen, formand for Ejendomsforeningen Danmarks administratorsektion og adm. direktør i Deas. | Foto: PR
Henrik Dahl Jeppesen, formand for Ejendomsforeningen Danmarks administratorsektion og adm. direktør i Deas. | Foto: PR

Der er over de næste ti år brug for at ansætte 4250 ejendomsadministratorer i ejendomsbranchen ifølge Ejendomsforeningen Danmark. Det skriver Børsen.

I foreningens opgørelse er medregnet 2161 administratorer, som forventes at gå på pension de kommende år. I 2026 forventes antallet af ejendomsadministratorer i Danmark at være på ca. 10.700.

"Branchen vokser drevet af øget outsourcing og udlicitering som følge af en øget kompleksitet i lovgivning, og så bliver der bygget mere," siger Henrik Dahl Jeppesen, formand for Ejendomsforeningen Danmarks administratorsektion, til Børsen.

Han er til daglig adm. direktør i Deas og mener, at branchen skal blive mere synlige over for potentielle medarbejdere samt blive bedre til eksempelvis at skabe flere elev- og praktikpladser. Brancheforeningens opgørelse dækker over arbejdsområder som vedligehold, drift og forvaltning af blandt andet boligudlejnings- og erhvervsejendomme.

Deas-chef afviser at malkning fra kapitalfond er noget problem

Jeudan-topchef skal skabe fremgang hos ejendomsadministrator

Ejendomsadvokater går solo - sammen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også