EjendomsWatch

Ny dagligvarekæde gør klar til massiv vækst

Ny købmandskæde med fokus på lokale fødevarer åbner sin 10. butik og har ambitioner om stor tilvækst frem mod 2020. De store dagligvarekoncerner har også øjnene rettet mod området.

Mens discountbølgen er ved at ebbe ud i dansk detailhandel, er en ny bølge begyndt at vokse i styrke. Detailkæderne fylder flere og flere hyldemeter med lokale fødevarer. Det skriver Finans.

Coop Danmark er gået målrettet til værks og har i 2015 oprettet et selvstændigt forretningsområde under navnet Lokale Varer, som skal udvikles til en milliardforretning.

"Vi begynder fra et lavt udgangspunkt, men forventer at nå en omsætning på 50 mio. kr. i år. Målet er, at salget af lokale varer skal vokse til 1,5 mia. kr. i løbet af 5 - 7 år. Vi har nu omkring 600 små leverandører og venter at komme op på 1000 om nogle år," fortæller Christian Christensen, chef for Lokale Varer hos Coop, til Finans.

Hos Føtex-kæden under Dansk Supermarked fortæller sortimentschef Tore Nederland, at "der er hastig vækst i vores lokale sortiment, og vi udbygger det løbende. Alle vores varehuse har i dag produkter fra kundernes egne lokalområder".

En ny købmandskæde, der ligefrem er dedikeret lokale fødevarer, ekspanderer for fuld fart.

"Sidst på måneden åbner vi i Skanderborg vores 10. butik. Målet er at nå op på 50 butikker i Danmark inden udgangen af 2020, og i løbet af et par år vil vi formentlig også begynde at etablere butikker i udlandet," fortæller Louise Dolmer, der er direktør i Landmad og stifter af selskabet.

Landmad-butikkerne er indrettet som gammeldags købmandsbutikker og bugner af fødevarer fra lokalområdets stalde, marker, haver og små fødevarevirksomheder. Til butikkerne hører caféer, hvor de lokale varer serveres.
Landmad åbnede den første testbutik i 2013 i Grenaa og er i løbet af 2015 samt 2016 begyndt at etablere butikker i resten af landet.

(Denne artikel er viderformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Finans.)

Købmandsgigant pumper millioner i butikker ude på landet

Supermarkeder jagter storbykunder i kampen mod discount

Dagrofa på vej med 50 nye Meny-supermarkeder

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier