EjendomsWatch

Antallet af discountbutikker falder

En udmattelseskrig har fået flere discountbutikker til at dreje nøglen om, og antallet af discountbutikker er faldet to år i træk, skriver Finans.

Foto: /ritzau/Jan Dagø

Antallet af discountbutikker er faldende. Det skriver Finans på baggrund af tal fra Danmarks Statistik og Retail Institute Scandinavia.

"Discount er midt i en udmattelseskrig. Der er alt for mange butikker, og vi begynder nu at se konsekvenserne.  Flere af de større kæder har lukket butikker, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis det fortsætter," siger Flemming Birch fra konsulenthuset Birch & Birch til Finans.

Ifølge Retail Institute Scandinavia var der ved den seneste optælling i foråret 1566 discountbutikker, hvilket er syv færre end året før. Det er blandt andet Coop Danmark, Kiwi og Aldi, der har droslet ned.

Til gengæld går det fortsat frem for Rema 1000. Til Finans siger adm. direktør Henrik Burkal, at han forventer at åbne 15 nye butikker til næste år.

Butikscenter i Vejle lobbyer mod konkurrerende projekt

Dagligvarekæder står på spring for at komme til Aarhus Ø

Rema 1000 har vind i de danske sejl - slår Netto på flere nøgletal

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier