EjendomsWatch

Købmandsgigant pumper millioner i butikker ude på landet

Dagrofa og Coop registrerer stigende omsætning i forretninger, der har fået økonomisk opbakning fra lokale forbrugere. Derfor er begge kæder parate til at satse på et marked, der tidligere var spået en snarlig død.

Spar-butikken i nordjyske Bælum er en af de danske dagligvarebutikker, der har fået støtte fra lokale forbrugere. | Foto: Benjamin Nørskov/Jyllands-Posten

Købmandskoncernen Dagrofa er klar til at bruge millioner på at holde liv i danske butikker på landet, skriver Finans. Koncernen, som gennem en årrække har kæmpet med millionunderskud, lancerede i fjor Meny-kæden og har i år lavet en større relancering af Spar. Nu vil Dagrofa så gøre en indsats for at bevare flere butikker på landet.

Det sker, efter borgergrupper i en række små og mellemstore byer allerede har stået sammen om at støtte deres lokale købmand, som selv står for driften af eksempelvis en Spar-forretning. Lokale projekter samler penge ind for at kunne bevare og modernisere forretninger.

"Hvis butikken lukker, rammer det også boligpriserne i lokalområdet og hele dens lokale liv. Den bevidsthed er der mange steder, og vi vil gerne styrke det yderligere," siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa, til Finans.

Koncernen har sammen med købmandsfonden KFI derfor netop lanceret en drejebog, der skal hjælpe lokale ildsjæle. Samtidig kan der hentes midler fra en økonomisk ordning. Dagrofa stiller desuden med en pulje til drift og husleje på 70 mio. kr. Også Coop Danmark har en offensiv parat for at bevare forretninger i danske landdistrikter. Ifølge en detailekspert er det dog langt fra nok til at forhindre fortsat butiksdød i et presset dagligvaremarked.

Dagrofa på vej med 50 nye Meny-supermarkeder

Købmandskæmpe vil på storindkøb i ejendomme

Sky købmandsikon tjener godt på ejendomsinvesteringer

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier