Købmandsgigant pumper millioner i butikker ude på landet

Dagrofa og Coop registrerer stigende omsætning i forretninger, der har fået økonomisk opbakning fra lokale forbrugere. Derfor er begge kæder parate til at satse på et marked, der tidligere var spået en snarlig død.
Spar-butikken i nordjyske Bælum er en af de danske dagligvarebutikker, der har fået støtte fra lokale forbrugere. | Foto: Benjamin Nørskov/Jyllands-Posten
Spar-butikken i nordjyske Bælum er en af de danske dagligvarebutikker, der har fået støtte fra lokale forbrugere. | Foto: Benjamin Nørskov/Jyllands-Posten

Købmandskoncernen Dagrofa er klar til at bruge millioner på at holde liv i danske butikker på landet, skriver Finans. Koncernen, som gennem en årrække har kæmpet med millionunderskud, lancerede i fjor Meny-kæden og har i år lavet en større relancering af Spar. Nu vil Dagrofa så gøre en indsats for at bevare flere butikker på landet.

Det sker, efter borgergrupper i en række små og mellemstore byer allerede har stået sammen om at støtte deres lokale købmand, som selv står for driften af eksempelvis en Spar-forretning. Lokale projekter samler penge ind for at kunne bevare og modernisere forretninger.

"Hvis butikken lukker, rammer det også boligpriserne i lokalområdet og hele dens lokale liv. Den bevidsthed er der mange steder, og vi vil gerne styrke det yderligere," siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa, til Finans.

Koncernen har sammen med købmandsfonden KFI derfor netop lanceret en drejebog, der skal hjælpe lokale ildsjæle. Samtidig kan der hentes midler fra en økonomisk ordning. Dagrofa stiller desuden med en pulje til drift og husleje på 70 mio. kr. Også Coop Danmark har en offensiv parat for at bevare forretninger i danske landdistrikter. Ifølge en detailekspert er det dog langt fra nok til at forhindre fortsat butiksdød i et presset dagligvaremarked.

Dagrofa på vej med 50 nye Meny-supermarkeder

Købmandskæmpe vil på storindkøb i ejendomme

Sky købmandsikon tjener godt på ejendomsinvesteringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også