EjendomsWatch

Kontorhøjhus giver Olav de Linde kvaler i Aarhus

Ejendomsselskabets planer om at efterkomme stor lejers ønske om markant flere etagemeter møder modstand hos naboen til ejendommen. Byggeriet vil nå op på 56 meter.

Systematic set fra Søren Frichs Vej, hvis de eksisterende gule og lave bygninger bliver suppleret med et kontorhus i 15 etager. | Foto: PR-illustration

Et 56 meter højt kontorhus på Søren Frichs Vej og tæt på åen i Aarhus skal løse softwarevirksomheden Systematics pladsproblemer. Planerne møder modstand hos naboen Haveforeningen Åbrinken, skriver Århus Stiftstidende.

Systematic lejer sig i dag ind i et byggeri på stedet, der er ejet af Byggeselskab Olav de Linde. Det er også de Linde, der efter planen skal bygge det nye og høje kontorhus i direkte forbindelse med det eksisterende domicil. Systematic beskæftiger i dag omkring 525 medarbejdere og forventer fortsat vækst. Alene over de seneste to år er antallet af ansatte vokset med flere end 100.

"Det er klart, at når vi byder velkommen til så mange nye kolleger, så bliver pladsen en udfordring. Vi lejer i øjeblikket også lokaler på den modsatte side af vejen, men med Olav de Lindes planer om at bygge til, kan vi samle hele virksomheden på samme adresse. Vi er glade for at være i Aarhus, så det glæder os, at vi kan udvide på vores nuværende adresse," sagde Dorte Gade, viceadm. direktør hos Systematic, til Århus Stiftstidende tidligere på året.

Nu vil Haveforeningen Åbrinken stikke en kæp i hjulet på de højtragende planer på nabogrunden. Her vil man gøre indsigelser mod det 15 etager høje projekt, der vil skæmme haveforeningen i helt urimelig grad, lyder begrundelsen.

Erhvervshøjhuse skyder op over hele Aarhus

Aarhusiansk byggematador er utilfreds med årsresultatet

Flere flytter i østjyske kontorlokaler

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier