EjendomsWatch

Kontorhøjhus giver Olav de Linde kvaler i Aarhus

Ejendomsselskabets planer om at efterkomme stor lejers ønske om markant flere etagemeter møder modstand hos naboen til ejendommen. Byggeriet vil nå op på 56 meter.

Systematic set fra Søren Frichs Vej, hvis de eksisterende gule og lave bygninger bliver suppleret med et kontorhus i 15 etager. | Foto: PR-illustration

Et 56 meter højt kontorhus på Søren Frichs Vej og tæt på åen i Aarhus skal løse softwarevirksomheden Systematics pladsproblemer. Planerne møder modstand hos naboen Haveforeningen Åbrinken, skriver Århus Stiftstidende.

Systematic lejer sig i dag ind i et byggeri på stedet, der er ejet af Byggeselskab Olav de Linde. Det er også de Linde, der efter planen skal bygge det nye og høje kontorhus i direkte forbindelse med det eksisterende domicil. Systematic beskæftiger i dag omkring 525 medarbejdere og forventer fortsat vækst. Alene over de seneste to år er antallet af ansatte vokset med flere end 100.

"Det er klart, at når vi byder velkommen til så mange nye kolleger, så bliver pladsen en udfordring. Vi lejer i øjeblikket også lokaler på den modsatte side af vejen, men med Olav de Lindes planer om at bygge til, kan vi samle hele virksomheden på samme adresse. Vi er glade for at være i Aarhus, så det glæder os, at vi kan udvide på vores nuværende adresse," sagde Dorte Gade, viceadm. direktør hos Systematic, til Århus Stiftstidende tidligere på året.

Nu vil Haveforeningen Åbrinken stikke en kæp i hjulet på de højtragende planer på nabogrunden. Her vil man gøre indsigelser mod det 15 etager høje projekt, der vil skæmme haveforeningen i helt urimelig grad, lyder begrundelsen.

Erhvervshøjhuse skyder op over hele Aarhus

Aarhusiansk byggematador er utilfreds med årsresultatet

Flere flytter i østjyske kontorlokaler

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier