EjendomsWatch

Politikere godkender omstridt alment boligbyggeri

Efter tovtrækkeri om byggehøjde er der nu kommet afklaring om nybyggeri i Varde for 70 mio. kr.

Fra syd på Storegade kommer det nye byggeri til at se sådan ud. | Foto: PR-illustration

Det er et enigt plan- og teknikudvalg i Varde Kommune, som nu indstiller et nyt kommuneplantillæg og lokalplansforslag for byggeriet på Opelgrunden til byrådet. Her ønsker det almene boligselskab Varde Bolig Administration at bygge 38 lejligheder til ca. 70 mio. kr., skriver Jydskevestkysten.

"Jeg vil godt i første omgang gå med til 16 meter. Der bliver åbnet op og skabt et frit udsyn for dem, der bor lige overfor. Det er en væsentlig forbedring," siger Kjeld Anker Espersen, Socialdemokratiets gruppeformand i Varde byråd, til Jydskevestkysten.

Byggehøjden i det nye forslag er fortsat 16 meter, men ejendommen gøres 6,5 meter smallere. Det første lokalplansforslag blev trukket tilbage, da der var flere fejl i forslaget, ligesom ikke alle høringsberettigede havde fået sendt lokalplansforslaget.

Det nye lokalplansforslag er ændret på et meget væsentligt punkt. Det er bygningen overfor Enghavevej 1A, hvis beboere har protesteret over byggehøjden på 16 meter, da deres ejendom er 13 meter høj.

Alment boligselskab får nabokritik for byggeplaner

Boligforening bygger på sommerlands parkeringsplads

Ejendomsselskab omdanner gammel materielgård til boligområde

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier