EjendomsWatch

Politikere godkender omstridt alment boligbyggeri

Efter tovtrækkeri om byggehøjde er der nu kommet afklaring om nybyggeri i Varde for 70 mio. kr.

Fra syd på Storegade kommer det nye byggeri til at se sådan ud. | Foto: PR-illustration

Det er et enigt plan- og teknikudvalg i Varde Kommune, som nu indstiller et nyt kommuneplantillæg og lokalplansforslag for byggeriet på Opelgrunden til byrådet. Her ønsker det almene boligselskab Varde Bolig Administration at bygge 38 lejligheder til ca. 70 mio. kr., skriver Jydskevestkysten.

"Jeg vil godt i første omgang gå med til 16 meter. Der bliver åbnet op og skabt et frit udsyn for dem, der bor lige overfor. Det er en væsentlig forbedring," siger Kjeld Anker Espersen, Socialdemokratiets gruppeformand i Varde byråd, til Jydskevestkysten.

Byggehøjden i det nye forslag er fortsat 16 meter, men ejendommen gøres 6,5 meter smallere. Det første lokalplansforslag blev trukket tilbage, da der var flere fejl i forslaget, ligesom ikke alle høringsberettigede havde fået sendt lokalplansforslaget.

Det nye lokalplansforslag er ændret på et meget væsentligt punkt. Det er bygningen overfor Enghavevej 1A, hvis beboere har protesteret over byggehøjden på 16 meter, da deres ejendom er 13 meter høj.

Alment boligselskab får nabokritik for byggeplaner

Boligforening bygger på sommerlands parkeringsplads

Ejendomsselskab omdanner gammel materielgård til boligområde

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier