Sky købmandsikon tjener godt på ejendomsinvesteringer

Den tidligere chef i købmændenes fond KFI, Marcus Choleva, tjener kassen på blandt andet ejendomme og kunst.
Foto: Søren Lorenzen/Jyllands-Posten/Arkiv
Foto: Søren Lorenzen/Jyllands-Posten/Arkiv

Marcus Choleva, den tidligere chef i købmændenes fond KFI i mere end 40 år, har succes med sine ejendomsinvesteringer. Det viser de seneste regnskaber fra Cholevas forgrenede forretningsimperium, som Børsen har gennemgået.

Regnskabet viser, at han i 2015 tjente næsten 46 mio. kr., og at hans selskaber nu har en formue på mere end 700 mio. kr. Aktiviteterne dækker over vindmølleparker, besiddelse af kunst og leasing af biler, men den helt store forretning skal findes i udlejning og handel med ejendomme.

De fleste investeringer i ejendomme er samlet i Marcus Cholevas mest værdifulde selskab, Adyn Aps, hvis overskud efter skat i 2015 lød på 37 mio. kr., mens egenkapitalen er løbet op i ca. 580 mio. kr.

83-årige Marcus Choleva råder over mere end 50 selskaber, der laver forretninger i lande som Danmark, Polen, Italien, Frankrig, Sverige og Tyskland. Børsen er ikke lykkedes med at få en kommentar fra Marcus Choleva, som i en e-mail til Børsen tidligere i år skrev, at "jeg er en ældre herre, som ikke ønsker at eksponere de dyder, jeg arbejder ud fra".

Købmandsfond brager afsted med stort overskud

Købmandskæmpe vil på storindkøb i ejendomme

Supermarkeder jagter storbykunder i kampen mod discount

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også