EjendomsWatch

Sky købmandsikon tjener godt på ejendomsinvesteringer

Den tidligere chef i købmændenes fond KFI, Marcus Choleva, tjener kassen på blandt andet ejendomme og kunst.

Foto: Søren Lorenzen/Jyllands-Posten/Arkiv

Marcus Choleva, den tidligere chef i købmændenes fond KFI i mere end 40 år, har succes med sine ejendomsinvesteringer. Det viser de seneste regnskaber fra Cholevas forgrenede forretningsimperium, som Børsen har gennemgået.

Regnskabet viser, at han i 2015 tjente næsten 46 mio. kr., og at hans selskaber nu har en formue på mere end 700 mio. kr. Aktiviteterne dækker over vindmølleparker, besiddelse af kunst og leasing af biler, men den helt store forretning skal findes i udlejning og handel med ejendomme.

De fleste investeringer i ejendomme er samlet i Marcus Cholevas mest værdifulde selskab, Adyn Aps, hvis overskud efter skat i 2015 lød på 37 mio. kr., mens egenkapitalen er løbet op i ca. 580 mio. kr.

83-årige Marcus Choleva råder over mere end 50 selskaber, der laver forretninger i lande som Danmark, Polen, Italien, Frankrig, Sverige og Tyskland. Børsen er ikke lykkedes med at få en kommentar fra Marcus Choleva, som i en e-mail til Børsen tidligere i år skrev, at "jeg er en ældre herre, som ikke ønsker at eksponere de dyder, jeg arbejder ud fra".

Købmandsfond brager afsted med stort overskud

Købmandskæmpe vil på storindkøb i ejendomme

Supermarkeder jagter storbykunder i kampen mod discount

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier