EjendomsWatch

Landsretten stadfæster René Müllers fængselsdom

Et uenigt dommerpanel fastholder straffen fra byretten, men frikender pantebrevshandleren for skyldnersvig.

Foto: MIK ESKESTAD, Jyllands-Posten

Pantebrevshandleren René Müller er torsdag middag ved Østre Landsret blevet idømt tre års ubetinget fængsel, skriver Fyens Stiftstidende. Dermed endte hans ankesag fra byretten i Odense med samme straf i landsretten.

Landsretten fandt dog ikke René Müller skyldig i skyldnersvig, som han blev dømt for i byretten. Afgørelsen i landsretten var ikke enstemmig blandt de tre landsretsdommere og tre lægdommere. Fem stemte for, mens en stemte imod dommen.

Byretten vurderede i marts, at René Müller begik underslæb, da han i slutningen af 2007 undlod at transportere løbende indtægter fra salg af pantebreve videre til Eik Bank, som Müllers selskab Prio Fyn havde et 65 mio. kr. stort mellemværende med i forbindelse med mellemfinansiering af en stor ejendomshandel på Strøget i København.

René Müller ankede dommen, idet han erkendte, at der ikke var sket en løbende afregning, men at pengene ikke blev brugt til personlig berigelse, men derimod til afregning af blandt andet en skattegæld.

Rene Müller anker fængselsdom til landsretten

Pantebrevsspekulant idømt tre års fængsel

Retssag om svindel: Partner gik i panik og truede Müller

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier