Retssag om svindel: Partner gik i panik og truede Müller

Da det gik op for samarbejdspartneren Andersen Ejendomme, at René Muller ikke indbetalte på lånet fra Eik Bank, truede partneren ham med politianmeldelse. Det kom frem i retten torsdag.
På papiret tjente René Müller 55 mio. kr. på at eje denne strøgejendom på adressen Amagertorv 29 i København i få dage. Men reelt var der tale om en del af en byttehandel, hvor et dusin ejendomme skiftede hænder til kunstigt opskruede priser. | Foto: Stine Bidstrup/Polfoto
På papiret tjente René Müller 55 mio. kr. på at eje denne strøgejendom på adressen Amagertorv 29 i København i få dage. Men reelt var der tale om en del af en byttehandel, hvor et dusin ejendomme skiftede hænder til kunstigt opskruede priser. | Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

René Müller og hans selskab Prio Fyn befandt sig midt i december 2007 i en meget vanskelig situation efter at have købt strøg-ejendommen Amagertorv 29 i København for 165 mio. kr. og straks solgt den videre til det københavnske ejendomsselskab, Andersen Ejendomme, for 220 mio. kr. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Mulig svindel med salg af strøg-ejendom for retten

Handlen var udelukkende baseret på pantebreve, som Müller skulle afsætte. For at handlen skulle gå godt, måtte Müller - som minimum - have solgt pantebreve nok til, at han kunne betale sit mellemværende på 63 mio. kr. med Eik Bank, der havde sikret mellemfinansieringen.

I midten af december 2007 stod det imidlertid klart, at pantebrevsmarkedet var gået i stå, fordi Jyllands-Posten i en længere artikelserie havde beskrevet, hvordan ejendomme systematisk blev overbelånt og handlet igen og igen i en snæver kreds af aktører, hvor Andersen Ejendomme var en af dem, og René Müller var den, der sad og trak i trådene.

Et kontor ud over det sædvanlige i retsopgør med ejendomsmatador

Den tidligere ansatte i Andersen Ejendomme, Nadja Glahn, beskrev i retten, hvordan hun nærmest var gået i panik, da det sidst i december 2007 gik op for hende, at Müller ikke havde betalt en eneste krone af på det Eik Bank-lån, der mellemfinansierede handlen.

Nadja Glahn vidste, at der var solgt pantebreve for de 45 millioner af de 63 millioner kroner, så ifølge hendes forklaring i retten ringede hun til Eik Bank for at finde ud af, om provisionen fra pantebrevene stod på et andet depot, men det gjorde de ikke. Det udløste et meget skarpt brev fra Nadja Glahn og Andersen Ejendomme til René Müller, hvori han direkte blev truet med politianmeldelse for underslæb, hvis ikke der snart dukkede nogle penge op.

"Jeg var gal. Det var meget foruroligende og meget usædvanligt," forklarede Nadja Glahn torsdag i retten ifølge Fyens Stiftstidende.

Retssagen afsluttes i dag, hvor der også forventes domsafsigelse.

Hukommelsessvigt og kreative tiltag i sag om påstået underslæb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også