Storinvestor løber med Danske Banks hovedsæde

Danske Bank sælger sit hovedsæde på Holmens Kanal i København samt tilhørende bygninger. En handel til 1,4 mia. kr.

For en sum af 1,4 mia. kr. har Danske Bank aftalt at sælge sine hovedsædebygninger ved Holmens Kanal i København. Køber er det britiske livsforsikringsselskab Standard Life, oplyser banken.

”Vi skal løbende tilpasse vores forretning til kundernes behov og sikre, at vi bevarer størst mulig fleksibilitet i anvendelsen af vores bygninger. Derfor er det ikke længere hensigtsmæssigt for os at eje en stor ejendomsportefølje. Holmens Kanal har været omdrejnings-punkt for banken siden 1875, og vi ser frem til samarbejdet med Standard Life, siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen fra Danske Bank i en pressemeddelelse.

Sælger, men lejer sig ind igen

Danske Bank vil fortsætte med at anvende bygningerne som hovedsæde - nu som lejer. Med aftalen fortsætter banken med at fokusere på sine kerneaktiviteter. Salget af komplekset i Holmens Kanal, der i alt omfatter 14 bygninger, sker i forlængelse af tidligere offentliggjorte sale and lease back-aftaler af hovedsædelokaliteter i Høje Taastrup, Glostrup og på Østerbro i København.

Standard Life, der i forvejen er en betydelig ejendomsinvestor, får som ejer nu til opgave at forvalte komplekset, der tæller bygninger som Peschiers Gård samt Erichsens Palæ med de velkendte søjler ud mod Kongens Nytorv.

”Vi er i Standard Life meget tilfredse med, at det er lykkedes at erhverve så historiske bygninger i midten af København. Sammen med vores lokale partner Capital Investment vil vi drive bygningerne med respekt for den historiske arv”, siger Daniel McHugh fra Standard Life i pressemeddelelsen.

Standard Life har tidligere i denne uge annonceret købet af Danske Fragtmænds fragtterminaler - en handel, som Capital Investment med Jesper Damborg i spidsen, ligeledes var køberrådgiver på.

Dansk logistiksværvægter sælger ejendomme i milliardhandel

Salget omfatter 14 forbundne bygninger samt et parkeringshus og gælder de københavnske adresser Holmens Kanal 2-18, Vingårdsstræde 3, Laksegade 6-8 samt 7-11, Asylgade 1 og Bremerholm 37. Komplekset indeholder omkring 37.000 kvm kontorareal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også