EjendomsWatch

Rig tysk familie køber strøgejendom for 200 mio. kr.

Efter fire års ejerskab sælger London-investoren Avignon Capital Amagertorv 2 i København videre med solid fortjeneste.

Foto: Capital Investment

En ukendt, men formuende tysk familie har for en pris af 200 mio. kr. købt en de mest prestigefulde ejendomme på Strøget i København,

Der er tale om hjørneejendommen Amagertorv 2, der har modegiganten Louis Vuitton som lejer og består af fire etager på i alt 781 kvm.

"Det er den absolut bedst beliggende retailejendom i Danmark. Ejeren er meget langsigtet investor, der godt kan lide trofæejendomme på gode beliggenheder," siger Jesper Damborg fra den finansielle rådgiver Capital Investment, der har bistået sælger, London-baserede Avignon Capital, med at finde en køber.

Ny standard for salgsgevinst

Han fortæller, at salgsprocessen har været kørt som en lukket proces til bare fire potentielle investorer.

Det er formelt selskabet Euro Real Estate Denmark 1, der har købt ejendommen, som ifølge tingbogen blev vurderet til 136 mio. kr. i 2014.

Da Avignon Capital købte ejendommen i 2012 via selskabet Viking Four, skete det til en pris af 125 mio. kr.

"Salget af Louis Vuitton afslutter vores forretningsplan for ejendommen og sætter en ny standard for detailhandeludbytte på markedet i København," lyder det i en pressemeddelelse fra Louis Duffield, investment manager hos Avignon Capital.

Afkastkrav i den lave ende

Investeringen sker med et afkastkrav på tre pct. og afspejler dermed stadig, at prisniveauerne for strøgejendomme i København ligger højt.

"Det er en speciel ejendom. Den kan du ikke sammenligne med andre dele af Strøget. Det er en liebhaverejendom. Det er en liebhaverpris," siger Jesper Damborg, der betegner det nuværende markedsniveau for de bedste beliggenheder på Strøget på 3,5-3,75 pct. i afkastkrav/yield. 

"Markedet har stabiliseret sig omkring det niveau. Enkelte ejendomme kan komme længere ned pga. en helt speciel interesse," siger han.

Ifølge Jesper Damborg er familien aktiv ejendomsinvestor i København i forvejen.

Mæglerfirmaet Sadolin & Albæk har bistået den tyske køber.

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier