EjendomsWatch

Ejendomsbranchen nedtoner optimismen

Ejendomsbranchen ser stadig positivt på fremtiden, men optimismen er dalende, viser ny undersøgelse. Den globale udvikling spiller, lyder det fra økonom.

Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark | Foto: Jesper Blæsild

På ejendomsmarkedet er der forventning om en mere afdæmpet fremgang for såvel som ejendomsværdi som markedsleje og udlejningsprocent, skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme. Det viser Ejendomsforeningen Danmarks forventningsundersøgelse for fjerde kvartal.

Tendensen gælder for alle de fire segmenter bolig, kontor, butik og industri. Forventningen til det totale afkast i 2016, der ellers har været stigende gennem fem kvartaler, falder nu også tilbage med 0,2 procentpoint til 5,9 pct.

Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark, mener, at forhold som Brexit og til dels det amerikanske præsidentvalg og negative nøgletal fra verdensøkonomien har skabt nervøsitet på det danske ejendomsmarked.

"Der har været skrevet om, at der måske vil komme flere investorer til Danmark, fordi de ikke længere vil være i England. Men jeg vil også tro, at usikkerheden om samhandlen betyder langt mere for det danske ejendomsmarked, end at der er et par investorer mere, der køber ejendomme i Danmark," siger Morten Marott Larsen til Business Ejendomme.

Investeringsejendomme oplever den laveste tomgang i over to år

Ejendomsinvestorer søger mod Danmark efter Brexit

Økonom efter Brexit: Ejendomsmarkedet har de lange briller på

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier