EjendomsWatch

Ejendomsbranchen nedtoner optimismen

Ejendomsbranchen ser stadig positivt på fremtiden, men optimismen er dalende, viser ny undersøgelse. Den globale udvikling spiller, lyder det fra økonom.

Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark | Foto: Jesper Blæsild

På ejendomsmarkedet er der forventning om en mere afdæmpet fremgang for såvel som ejendomsværdi som markedsleje og udlejningsprocent, skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme. Det viser Ejendomsforeningen Danmarks forventningsundersøgelse for fjerde kvartal.

Tendensen gælder for alle de fire segmenter bolig, kontor, butik og industri. Forventningen til det totale afkast i 2016, der ellers har været stigende gennem fem kvartaler, falder nu også tilbage med 0,2 procentpoint til 5,9 pct.

Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark, mener, at forhold som Brexit og til dels det amerikanske præsidentvalg og negative nøgletal fra verdensøkonomien har skabt nervøsitet på det danske ejendomsmarked.

"Der har været skrevet om, at der måske vil komme flere investorer til Danmark, fordi de ikke længere vil være i England. Men jeg vil også tro, at usikkerheden om samhandlen betyder langt mere for det danske ejendomsmarked, end at der er et par investorer mere, der køber ejendomme i Danmark," siger Morten Marott Larsen til Business Ejendomme.

Investeringsejendomme oplever den laveste tomgang i over to år

Ejendomsinvestorer søger mod Danmark efter Brexit

Økonom efter Brexit: Ejendomsmarkedet har de lange briller på

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier